Leden van diverse verenigingen gaan vanaf zaterdag op pad om loten te verkopen voor de Grote Clubactie.
Leden van diverse verenigingen gaan vanaf zaterdag op pad om loten te verkopen voor de Grote Clubactie. Foto: Merel v Dooren

Start Grote Clubactie: 2 verenigingen uit Ouder-Amstel gaan loten verkopen

Overig

AMSTELVEEN Twee verenigingen uit Ouder-Amstel starten zaterdag 24 september met de verkoop van loten voor hun club. De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Van elk verkocht lot van 3 euro gaat 2,40 euro (80 procent) direct naar de clubkas. Vereniging die in Ouder-Amstelveen meedoen zijn IJsclub De Amstelbocht en Dance Centre Duivendrecht.

KONING WILLEM-ALEXANDER De Grote Clubactie bestaat 50 jaar en heeft vanwege het jubileum felicitaties ontvangen van koning Willem-Alexander. “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Vanaf 24 september voor de 50ste keer! Doe mee en maak het verenigingsleven nog leuker en bereikbaarder voor heel Nederland. Want verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van,” aldus de koning.

LOKAAL KARAKTER Het Lokale en sociale karakter is ook na 50 jaar nog de grootste kracht van de Grote Clubactie. Inwoners kopen een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug. 

RECORDOPBRENGST “We zijn er trots op dat dit jaar opnieuw ruim 350.000 leden van verenigingen in het hele land zich weer inzetten voor hun club om zoveel mogelijk loten te verkopen. Vorig jaar werd nog een recordopbrengst van 10,7 miljoen euro opgehaald, we hopen dit nieuwe record tijdens het jubileumjaar te verslaan,” aldus Frank Molkenboer, algemeen Ddrecteur van de Grote Clubactie: “Transparant, toegankelijk, doelgericht en functioneel. Zo hebben de oprichters de geldinzamelingsactie voor verenigingen in 1972 bedoeld en zo werken we nog steeds.

SUPERTROTS Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die bijdraagt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland. Peer Claessens, de zoon van oprichter Pierre Claessens is trots dat het initiatief van zijn vader en zijn vriend Gerrit van den Broek maatschappelijk gezien nog steeds zo krachtig voort leeft: “Het voortbestaan van verenigingen garanderen en veilig stellen, dat hadden Pierre en Gerrit voor ogen. De Grote Clubactie keert al 50 jaar het hoogste percentage uit aan clubs. Zeker door de hoge inflatie, de nasleep van Corona en het gebrek aan vrijwilligers hebben verenigingen het op dit moment zwaar. Dat hun idee vijftig jaar later nog steeds zoveel impact heeft, ook op nationaal niveau, maakt ons als familie supertrots.”

De lotenverkoop loopt van zaterdag 24 september tot maandag 21 november. De trekking is op 6 december. Een lot kost 3 euro. Betalen kan contant, via een machtiging voor een eenmalige incasso of digitaal via een QR code op het verkoopboekje. De verkopers kunnen bovendien via een eigen verkooppagina een verkooplink delen via WhatsApp.

advertentie
advertentie