De zoveelste aanval van SVO uit een corner
De zoveelste aanval van SVO uit een corner Rob van 't Veer

SV Ouderkerk krijgt loon naar werken

25 september 2022 om 23:36 Overig Deel je nieuws

Ook voor de mannen van coach Hans Verhoogt is de competitie van start gegaan.

Met een bus met spelers/ staf en supporters werd koers gezet richting Delft, waar S.V.V.V. Taurus dat onderdeel is van de studentenvereniging Virgiel en haar wedstrijden speelt op het sportcomplex van de TU Delft de tegenstander was.

De oefencampagne was niet al te hoopgevend verlopen. Door wat tactische afspraken was er dit keer meer balans in het elftal en kon zelfs de nul worden gehouden met name door goed keeperswerk van de SVO- goalie Dax de Wit, die al in de 2e minuut met een reflex in een één-op-één situatie zijn doel schoon wist te houden. In het verdere verloop van de wedstrijd moest hij nog een aantal keren handelend optreden en dat ging hem prima af. Daarnaast had SVO geluk toen Taurus tot tweemaal toe de lat schampte.

Tegenover deze wapenfeiten wisten de Ouderkerkers een prima partij op de mat te leggen. Voor elke meter werd gestreden. Agressief in de goeie betekenis van het woord. Fel in de duels maar correct. SVO was over het geheel genomen duidelijk de bovenliggende partij. Met prima combinatiespel en vaak over de vleugels werd Taurus onder druk gezet. In de 21e minuut was het raak. Een aanval over links leek te stranden bij de tegenstander, maar doordat Jayden Gentenaar hem fel op de huid zat werd het een eigen doelpunt (1-0). Dat was ook de ruststand.

Ook na de thee een dominant SVO met vele doelrijpe kansen, maar de bal wilde er niet in. Daardoor werd het toch nog billen knijpen. ‘Het zal toch niet’ hoorde je langs de lijn. 

In blessuretijd was het invaller Charlie den Hertog die aan alle onzekerheid een einde maakte en de 2-0 liet aantekenen.

Het (net niet) scoren blijft nog wel een puntje waar coach Hans Verhoogt ongetwijfeld mee aan de slag zal gaan.

Blije gezichten na afloop en ook tijdens de terugreis een prima stemming in de bus.

Een goed begin is het halve werk, maar de weg is nog lang en zal niet gemakkelijk zijn nu de KNVB voor komend seizoen een verzwaarde degradatieregeling heeft ingesteld, die er op neerkomt dat vrijwel het hele rechterrijtje komend seizoen een gevarenzone is.

Het is dan ook voor SVO te hopen dat de doelstelling van de coach (eindigen bij de eerste zeven) wordt gehaald zodat volgend seizoen  horizontaal kan worden overgestapt naar de zaterdagcompetitie, waarvoor een verzoek bij de KNVB is ingediend.

Volgende week thuis tegen FC Abcoude en wellicht lukt het SVO de goede start een passend vervolg te geven.

Rob van ‘t Veer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie