Cursus “De Zorg de Baas” voor Mantelzorgers

28 september 2022 om 12:05 Overig Deel je nieuws

Op 1 november start bij Mantelzorg & Meer een vijfdelige cursus ‘De zorg de baas’ voor mantelzorgers.

 Als mantelzorger zorg je intensief voor een naaste met een chronische ziekte, beperking, dementie of andere aandoening. Of het nu je kind, vader of moeder, een ander familielid, een buurvrouw of goede vriend is, het is van belang dat je zelf ook gezond blijft. Soms is het moeilijk om de balans te bewaren en niet over grenzen te gaan. In deze cursus leer je stil te staan bij je eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde.

Stilstaan bij het zorgen,Omgaan met gevoelens,Draaglast / draagkracht,Hulp vragen,Anders leren denken,Communicatie en assertiviteit,Verlieservaringen bij mantelzorgers

Er zijn vijf wekelijkse bijeenkomsten en mantelzorgers uit de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel kunnen eraan deelnemen.

Data en locatie: Start: dinsdag 1 november van 10.30 – 12.30 uur, Bouwerij 4-d Amstelveen (kantoor Mantelzorg & Meer) Vervolgdata zijn op 8/15/22 en 29 november

Kosten: De cursus is kosteloos.  Aanmelding Kijk voor meer informatie over deze cursus en voor aanmelding op de site van Mantelzorg & Meer of neem contact op via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie