Pont de Fuut.
Pont de Fuut. Groengebied Amstelland

Pontjes Groengebied hebben dit jaar bijna 15.000 recreanten Amstel overgezet

Overig

OUDERKERK De pontjes De Fuut en De Smient van Groengebied Amstelland hebben dit jaar 14.799 wandelaars en fietsers de Amstel overgezet. Dat is meer dan in 2020 ( 8.798) en 2021 (11.789), maar minder dan in 2019 (ruim 17.000). Het erg warme weer en soms ook een paar dagen sluiting vanwege hitte of uitval door een motorstoring zijn daar mogelijke oorzaken van. 

Het vaarseizoen dat in april begint, is inmiddels afgelopen. De pontjes zijn naar de scheepswerf overgebracht voor onderhoud en winterstalling. De Smient vaart van begin april tot eind september tussen de Ouderkerkerdijk en de Amsteldijk (ter hoogte van de Kalfjeslaan). De Fuut vaart in diezelfde periode heen en weer tussen een aanlegplaats ter hoogte van de Nesserlaan en De Ronde Hoep.

PINNEN In augustus 2022 heeft Groengebied Amstelland de mogelijkheid om te pinnen voor betaling van de overtocht op beide pontjes geïntroduceerd. Daar werd meteen flink gebruik van gemaakt. Dit seizoen kan er daarnaast ook nog cash betaald worden. Vanaf vaarseizoen 2023 kan er alleen nog maar gepind worden. het nieuwe vaarseizoen begint in april. De exacte datum wordt in het voorjaar bekendgemaakt via groengebied-amstelland.nl

advertentie
advertentie