De zoveelste aanval van SVO
De zoveelste aanval van SVO Rob van 't Veer

Sv Ouderkerk houdt het (te) lang spannend

16 oktober 2022 om 22:47 Overig Deel je nieuws

Dit keer was in het thuisduel vv HWD uit Rotterdam de tegenstander waarmee niet eerder de degens werden gekruist. Enig speurwerk wees uit dat de Rotterdammers ook vorig seizoen in de 3e klasse speelden maar toen in District West II. Ze eindigden op de laatste plaats, maar degradeerden niet en maken dit seizoen dus onderdeel uit van District West I waardoor ook zij nu verre reizen moeten maken. HWD begon de wedstrijd tegen SVO als rode lantaarndrager met drie gespeeld en nul punten en een negatief doelsaldo van -8. Overigens nog te vroeg om daar nu al conclusies aan te verbinden.

Door afwezigheid van de basisspelers Thijs de Dood en Simon van Rens moest coach Hans Verhoogt wat schuiven in de personele bezetting, maar dat werd prima door het team opgevangen.

In de 14e minuut betaalde zich dat uit met een doelpunt van Daan van Unen, nadat hij daarvoor ook al een aantal keren dreigend was geweest. Met een bekeken schuiver vanaf de rechterkant gaf hij de HWD-goalie het nakijken.(1-0)

Nog in dezelfde minuut was het alweer gelijk. Grensrechter Leo Houtkamp vlagde nog wel voor buitenspel (en hij stond daar niet alleen in) maar hij kon scheidsrechter Christian van Langen niet overtuigen. (1-1)

Ook na deze tegenslag bleef SVO de bovenliggende partij. Bij balbezit werd vrijwel direct vanuit het middenveld de aanval opgezet en wat opviel telkens met een man meer. Met die overtal- situaties hadden de Ouderkerkers wat slimmer moeten omgaan en niet altijd werden de juiste keuzes gemaakt. Daan van Unen leek nog wel in de 44e minuut zijn tweede van de middag te maken, maar na zich prima vrij te hebben gespeeld,  zag hij de bal op de paal belanden. 

Een rommelige tweede helft met eenzelfde spelbeeld volgde. In de 56e minuut bij één van de SVO-aanvallen werd de mee opgekomen Roy La Grouw in het strafschopgebied onreglementair afgestopt. De penalty werd echter door Anthony Voskuilen niet benut zodat de 1-1- stand op het scorebord gehandhaafd bleef tot de 87e minuut! Toen weer een vlot uitgevoerde SVO-aanval, die opnieuw leek te stranden, maar het was een HWD-speler die onder druk de bal in eigen doel schoot.(2-1)

In blessuretijd werd het zelfs 3-1 door Quinten Drupsteen met een geplaatste schuiver in de rechter- benedenhoek. 

En de koek bleek nog niet op. In de extra speeltijd pikte de hardwerkende Durante Olsman ook nog zijn goaltje mee. (4-1)

Conclusie: al met al een verdiende overwinning voor de Ouderkerkers, maar een leuke wedstrijd was het allerminst. Daar heb je twee ploegen voor nodig en HWD werkte daar niet aan mee met een karrevracht aan overtredingen. Weliswaar niet gemeen, maar wel hoogst irritant. Het regende met name aan Rotterdamse kant vele gele kaarten. Scheidsrechter Van Langen had z’n handen er vol aan.

Door dit resultaat kent SVO een goede competitiestart met 2x winst en 1x verlies en een gedeelde vierde plaats op de ranglijst.

Volgende week vrij (herfstvakantie) en vervolgens uit naar APWC in Amersfoort.

Rob van ‘t Veer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie