De Dollys, winnaars Snerttoernooi 2023.
De Dollys, winnaars Snerttoernooi 2023. Gemeente Ouder-Amstel

Bericht van de burgemeester: Ruimte

25 januari 2023 om 09:00 Overig Column

OUDER-AMSTEL Vanavond (maandag 23 januari) was het OVOA-avond. Wethouder Paulette Koek, die Economische Zaken in haar portefeuille heeft, en ik waren samen uitgenodigd voor het Nieuwjaarsdiner van de vereniging van onze ondernemers. Paulette zei in haar toespraak: “Weinig verbindt beter dan samen genieten van een heerlijk diner”. Eens te meer bleek hoe waar die woorden zijn. Een informele setting aan tafel zorgde voor levendige gesprekken. Niet zelden over onverwachte onderwerpen en regelmatig tussen mensen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel treffen. Zo hoorde ik van de opmerkelijke beslissing van Pieter van den Busken om in de jaren ’70 met zijn marketingbureau vanuit Amsterdam naar Ouderkerk te verhuizen. Vader Pieter, ooit oprichter van de OVOA, kwam om te blijven. De twee bedrijven (Marketing en kantoorverhuur), waarin nu ook de drie kinderen werken, zijn inmiddels een vertrouwd beeld aan de burgemeester Stramanweg.

NETWERK

Een goed netwerk is belangrijk voor ondernemers. Het bestuur van de OVOA voelt dat haarfijn aan. Juist in een kleine gemeente als Ouder-Amstel moet je het samen doen. In 2022 kregen ondernemers behoorlijk wat voor hun kiezen. De rook van het Coronavuur was nog maar nauwelijks opgetrokken of we kregen te maken met de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Waanzinnig stijgende energieprijzen, inflatie en gebrek aan personeel, het gaat ook aan Ouder-Amstel niet voorbij. Dan is het mooi dat je in een netwerk je oor te luisteren kunt leggen, je hart eens kunt luchten bij mede-ondernemers, of waardevolle kennis kunt delen. Samen met Paulette hoop ik dat we samen veel ruimte weten te vinden en ruimte weten te geven, voor vernieuwing of juist behoud. Fijn dat wij erbij mochten zijn.

DE TULP

Ruimte brengt me ook bij onze kringloopwinkel De Tulp. Helaas moeten zij maandag 6 februari hun deuren sluiten. Bijna vier jaar konden wij als gemeente De Tulp een plek bieden in de voormalig brandweerkazerne. Helaas is de toestand van het pand inmiddels zodanig verslechterd dat de veiligheid van mensen die er werken of komen winkelen niet meer te garanderen is. De Tulp is een waardevolle toevoeging in ons dorp. De winkel zorgt voor recycling van producten en is een plek voor een praatje. Altijd is er een vriendelijk iemand die je helpt om de juiste spullen te vinden. De opbrengst gaat naar het goede doel in India.

Ingrid van der Neut heeft met meer dan 30 vrijwilligers een prachtige organisatie opgebouwd. Het is heel spijtig dat we nog geen nieuwe geschikte locatie hebben kunnen vinden. Maar ik hou goede moed: volgens de Chinese kalender zitten we in het jaar van het Konijn en wordt 2023 het jaar van de hoop. Dus het kan haast niet anders dan dat er iemand ergens een konijn (lees: geschikte plek) uit de hoge hoed weet te toveren. 

RUIMTE VOOR SPORT

Dit weekend was er ook volop ruimte voor sport. Het traditionele snerttoernooi stond op de agenda van CTO’70. Barbara de Reijke, onze wethouder sport, is altijd in voor een partijtje volleybal, en speelde fanatiek mee in een CTO team. Daarnaast floot ze, streng maar rechtvaardig, de finale. Voor mij is volleyballen door een blessure geen optie meer, maar met veel plezier bewaakte ik de tijd tijdens de finale. Tot slot mocht ik de beker overhandigen aan de glorieuze winnaars: de Dolly’s.

RUIMTE MAKEN

Nog heel even en wethouder Barbara de Reijke maakt ruimte voor haar opvolger Victor Frequin. Woensdag 25 januari a.s. van 16.30 0 18.30 uur is er gelegenheid om haar persoonlijk gedag te zeggen. U bent van harte welkom.

Joyce Langenacker

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie