De collecteweek van ZOA is van 27 maart tot en met 1 april.
De collecteweek van ZOA is van 27 maart tot en met 1 april. Stichting ZOA

Noodhulporganisatie ZOA zoekt collectanten: ’n uurtje voor een mens in nood

29 januari 2023 om 21:24 Overig

OUDER-AMSTEL Meer dan 100 miljoen mensen zijn op de vlucht voor een oorlog of natuurramp. Zij lijden honger, hebben dorst en leven onder erbarmelijke omstandigheden. Noodhulporganisatie ZOA helpt hen en zoekt collectanten voor de collecteweek van 27 maart t/m 1 april.

Een ramp overkomt je, net als een oorlog. Denk aan aardbevingen en overstromingen, aan de oorlog in Oekraïne, aan de terreur in Myanmar. Angst en verdriet overheersen. Van de ene op de andere dag sta je met lege handen en ben je alles kwijt. 

Voor Petro

Zoals de 65-jarige Petro in Oekraïne. Hij verloor bij een raketaanval zijn schoonzoon en zijn dochter raakte lichamelijk beperkt. Petro moet nu alleen voor zijn twee kleinkinderen zorgen. Samen met jouw hulp kan hij weer een leven opbouwen. De ZOA-collecte is ook voor Aisa in Nigeria, Keyrat in Ethiopië en vele andere slachtoffers van een natuurramp of oorlog. ZOA is in circa vijftien landen actief, waaronder Colombia, Myanmar, Soedan, Syrië en Oekraïne.

Schoon water

De christelijke noodhulporganisatie ZOA helpt in de eigen regio of in een buurland met noodhulp, denk aan voedsel, schoon drinkwater en onderdak. ZOA helpt ook bij het opbouwen van een nieuw bestaan, net zolang totdat mensen zichzelf weer kunnen redden.

Naast gebed voor vluchtelingen wereldwijd is voor noodhulp veel geld nodig. Daarom houdt ZOA ook dit jaar een huis-aan-huis collecte: van 27 maart tot en met 1 april. “Loopt u voor kwetsbare mensen in nood een uurtje langs de deuren?” vraagt de noodhulporganisatie aan inwoners van Ouder-Amstel.

Aanmelden als collectant kan via https://steun.zoa.nl/collectant of kijk voor meer informatie op www.zoa.nl/collecte.  Wie dat wil, kan zich ook aanmelden bij de organisator van de collecte in Ouderkerk aan de Amstel, Gerda Buitendijk gerdabuitendijk@outlook.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie