Michiel van der Ham en Anton Douwes met oud-klasgenoot Jehuda Kaplan in Israël.
Michiel van der Ham en Anton Douwes met oud-klasgenoot Jehuda Kaplan in Israël. Eigen foto

Reünie Grote Beer in Duivendrecht leidt tot bijzondere ontmoeting in Israël

20 mei 2023 om 09:00 Overig

DUIVENDRECHT Het organiseren van de reünie ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van OBS De Grote Beer in Duivendrecht heeft tot een bijzondere ontmoeting in Israël geleid. Anton Douwes en Michiel van der Ham kwamen hierdoor in contact Jehuda Kaplan, die afkomstig is uit Israël en een jaar in Nederland heeft gewoond. In 1973 zat hij kort bij Anton en Michiel in de derde klas van de toen net nieuwe openbare school aan het Zonnehof in Duivendrecht. Via Facebook kwamen ze weer met elkaar in contact en het klikte meteen. Dat resulteerde in een uitnodiging van Jehuda Kaplan om een kleine week naar Jeruzalem te komen.

De reünie van De Grote Beer ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan vond woensdag 17 mei plaats en was een groot succes. Oud-leerlingen en oud-leerkrachten grepen de gelegenheid aan om bij te praten en verhalen te delen. Maar de ontmoeting van oud-leerlingen Anton, Michiel en Jehuda vond niet in Duivendrecht plaats, maar eerder al in Israël.

NIEUWE VRIENDSCHAP

Jehuda Kaplan heeft Godsdienstgeschiedenis gestudeerd en heeft jarenlang in musea gewerkt. Sinds kort is hij ook een gediplomeerde tourguide in Israël. Tijdens de reis die begin april plaatsvond hebben Anton en Michiel veel gezien en gedaan.  ’We zijn onder andere naar het oude Jeruzalem geweest, Ze hebben Massada, de Westelijke Jordaanoever, de Jordaanrivier en de Golanhoogten bezocht, gezwommen in de Dode Zee en natuurlijk vele heilige plaatsen gezien. ‘Het was echt geweldig. Het was ook fantastisch om Jehuda’s zus Michail en zijn vader Josef te ontmoeten. Een nieuwe vriendschap is ontstaan. We zijn van plan om nogmaals terug te gaan,’ aldus Anton en Micheil.


Michiel van der Ham en Anton Douwes op bezoek bij oud-klasgenoot Jehuda Kaplan in Israël

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie