Vooral de hoeveelheid liter water die gemiddeld per dag aan douchen wordt verbruikt, ligt in de regio Amsterdam een stuk hoger dan landelijk.
Vooral de hoeveelheid liter water die gemiddeld per dag aan douchen wordt verbruikt, ligt in de regio Amsterdam een stuk hoger dan landelijk. Archief

Klanten van Waternet gebruiken meer water dan gemiddeld

7 juni 2023 om 11:15 Overig

REGIO Gebruikers van Waternet Amsterdam gebruiken meer water dan gemiddeld in Nederland. Waternet, dat het waterbeheer in Amsterdam, Amstelveen en Ouder-Amstel verzorgt, meldt op basis van CBS-onderzoek dat hun gebruikers gemiddeld 141 liter water per dag gebruiken. Landelijk is dat gemiddelde 129 liter.

Dat het waterverbruik in en rondom de hoofdstad hoger ligt, komt onder andere omdat er meer mensen zijn die alleen wonen, verklaart Waternet. “Hoe minder mensen in een huis wonen, hoe hoger het watergebruik per persoon.” Wat het gemiddelde waterverbruik is in andere grote steden als Rotterdam of Den Haag, is niet berekend. Wel meldt het CBS dat het gemiddelde waterverbruik in stedelijke gebieden per persoon per dag 133 liter is.

Het meeste water wordt gebruikt om te douchen en naar de wc te gaan. Vooral de hoeveelheid liter water die gemiddeld per dag aan douchen wordt verbruikt, ligt in de regio Amsterdam een stuk hoger (60,1) dan landelijk (46,2).

Om minder water te verbruiken, raadt Waternet aan om bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop te gebruiken en de kleine knop op het toilet te gebruiken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie