Het gebouw van Asito wordt getransformeerd in een hotel met maatschappelijke functie.
Het gebouw van Asito wordt getransformeerd in een hotel met maatschappelijke functie. Henk Peter Blok

Duivendrecht: transformatie van Asito naar MATE

7 juni 2023 om 13:23 Overig

DUIVENDRECHT De inwoners van Duivendrecht hebben het druk deze week met inloopsessies. Een inloopsessie voor de vluchtelingenopvang in Entrada, eeninloopsessie om kennis te krijgen over het transitieproces van kantoor Asito naar hotel MATE (Van der Madeweg) en een inloopsessie over De Nieuwe Kern.

De Inloopsessie aan de Van der Madeweg bij MATE was wel de meest verrassende. Zelfs de buren van het Asito gebouw waren onbekend met de komst van een hotel naast hun onderkomen, een hotel wat volgens de commissie RO niet was benoemd in de presentaties. Maar al met al zag het er niet slecht uit. MATE is een verzamelnaam voor een hotel (220 kamers), vier lagen kantoorruimtes en horeca met een bar/restaurant en een soort verzamelgebouw of Atrium waar een maatschappelijke betekenis aan gegeven kan worden. De aanwezige burgers (toch zeker 30) waren gretig met hun participatie (de gele plakkertjes): een buurthonk, een fitnessruimte, voorzieningen voor senioren maar ook voor jeugd/jongeren en een kinderdagverblijf.

Inloopavond voor MATE. foto: Henk Peter Blok.

ZORGEN

Zorg was er ook. Neemt het 50 meter hoge gebouw de zon-inval weg in de Kruidenbuurt? Verwacht men overlast van hotel- bar- en restaurantbezoekers? Waar gaat men parkeren? Vragen die worden meegenomen door de aanwezige projectleiders van de gemeente en projectorganisatie Lingotto (niet onbekend in Duivendrecht), welke aangeeft het project duurzaam te benaderen.

BESTEMMINGSPLAN

Feit is dat er nog een bestemmingsplan moet worden aangepast, er een afhankelijkheid is met de diverse regelgeving van de gemeente en dat het ruimtelijk plan in het najaar behandeld gaat worden in de commissie en raad. Met de insteek en planning dat men in 2024 gaat bouwen en dat in 2025 het eerste drankje kan worden getapt voor de buurtbewoners. Dat hebben ze wel verdiend na de diverse inloopsessies. Hoop van de projectleiders is dat er na MATE een soort ‘Zwaan kleef aan’ aspect volgt, om de gehele buurt een verdere facelift te geven. Ofwel liggen er ongetwijfeld nog meer inloopsessies in het verschiet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie