De veiligheidsregio roept mensen op om binnen te blijven en alleen 112 te bellen bij levensgevaarlijke situaties.
De veiligheidsregio roept mensen op om binnen te blijven en alleen 112 te bellen bij levensgevaarlijke situaties. Mariëlle Tukker/BDU

NL-Alert verstuurd in provincie Noord-Holland vanwege extreem weer

5 juli 2023 om 09:14 Overig

AMSTELVEEN In de provincie Noord-Holland is rond 09.00 uur een NL-Alert verstuurd vanwege extreme weersomstandigheden. De veiligheidsregio roept mensen op om binnen te blijven en alleen 112 te bellen bij levensgevaarlijke situaties.

112

Het alarmnummer 112 dreigt in de regio Kennemerland overbelast te raken. Daarvoor waarschuwt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Kennemerland woensdagochtend. “Bel alleen 112 als het levensbedreigend is”, zo roept hij mensen op.

De woordvoerder spreekt van een nijpende situatie, voor in ieder geval zijn regio. “Maar misschien geldt het wel voor het hele land.” Volgens hem bellen mensen nu 112 voor afgewaaide takken en omgewaaide trampolines. “Daardoor kunnen mensen in levensbedreigende situaties mogelijk niet geholpen worden”, waarschuwt hij.

“Denk even na of het levensbedreigend is”, aldus de woordvoerder. En als dat niet zo is, als bijvoorbeeld een boom dreigt om te vallen, kunnen mensen bellen naar 0900-0904.

TREINVERKEER

De NS legt het treinverkeer in heel het noorden van Nederland stil. Sinds 08.30 uur rijden er al geen treinen meer in Noord-Holland en Flevoland vanwege de storm. Vanaf 09.30 uur wordt ook het treinverkeer vanaf Amersfoort, Zwolle, Groningen en Leeuwarden stilgelegd.

“De reisplanner wordt bijgewerkt en kan nu nog onjuiste informatie vertonen”, meldt de NS op de website. Het is niet bekend tot hoe laat de treinen niet rijden. De verwachting is dat de storm in de middag in kracht afneemt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie