Hay Beurskens
Hay Beurskens Hay Beurskens

Expositie Sound of Nature in het Dorpshuis Duivendrecht

15 september 2023 om 14:58 Overig Deel je nieuws

Vanaf 22 september kunt u een unieke expositie bekijken. Hay Beurskens (69jr) is zijn hele leven slagwerker geweest en heeft een carrière van ruim 50 jaar achter zich liggen waarvan hij ruim 46 jaar in het Amsterdamse concertgebouw speelde. Al vanaf zijn jeugd schildert hij, en in de loop van de jaren is het idee om zijn expressie vanuit zijn muzikale achtergrond te vertalen op het witte doek steeds sterker naar voren gekomen.

Het tempo, ritme en kleur, die zo kenmerkend zijn bij slagwerkpartituren, werden gereedschappen voor Hay die hij wilde gaan vertalen in zijn schilderijen. Na jaren te hebben geaquarelleerd heeft hij zich de laatste jaren toegelegd op het werken met acrylverf en is hij steeds meer op zoek naar abstractie. Die abstractie zie je in deze expositie in een redelijk pril stadium.

Voor deze expositie “Sound of Nature” is Hay op zoek gegaan naar fenomenen binnen de natuur waar geluid uit voortvloeit. Denk aan de beweging van bomen of het geluid van golven. Maar de sound of nature zit ook in onszelf. Luister bijvoorbeeld naar je eigen hartslag. Hay gebruikt het voorbeeld van een dansende vrouw met viool. “Dansen wekt een bepaald gevoel op van vreugde en laat mensen lachen. In een ander doek wordt verdriet op een bepaalde manier tot uiting gebracht.”

Hay hoopt met deze expositie dat de kijker zich laat onderdompelen in de mooie en bijzondere kleuren (lees geluiden) die de natuur ons te bieden heeft. “Ik wil dat mensen even stilstaan bij hun eigen beleving van de natuur en dat ze hun verbeelding aanzetten en daarbij hoop ik dat men tijdens het bezichtigen van de expositie de muziek, die voor mij zo’n belangrijke rol heeft gespeeld, kan voelen.”

De expositie van Hay Beurskens wordt officieel door de wethouder geopend op zaterdagmiddag 23 september om 14uur. De schilderijen zijn daarna nog tot 20 november te bezichtigen in het dorpshuis, Dorpsplein 60 in Duivendrecht. U kunt daar terecht tijdens de openingstijden van het Dorpshuis: dinsdag tot donderdag van 10.00 - 21.00 uur en zaterdag van 10.00 -14:00 uur. Voor meer informatie, neem dan contact op met Coherente: a.bouwman@coherente.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie