Concert voor viool en piano in De Kleine Kerk

18 september 2023 om 19:55 Overig Deel je nieuws

Op zondagmiddag 1 oktober a.s. zal om 15.00 uur een concert worden verzorgd door

 ORESTA LENYSHYN, VIOOL

EN 

BRIAN FIELDHOUSE, PIANO

 Ze spelen werken van Händel, Brahms, Boulanger,

De Falla en Piazzola

Violiste Oresta Lenyshyn werd geboren en opgeleid in L’viv, de historische regionale hoofdstad van West-Oekraïne, waar zij haar masterdiploma van het Mykola Lysenko Conservatorium behaalde. Na het afstuderen trad ze toe tot het Philharmonisch Orkest van L’viv, en trad veel op in West-Europa als lid van het Oostenrijks/Oekraïens K&K Philharmoniker. Naast haar werk als orkestmuzikant treedt zij regelmatig op als soliste of in kamermuziekensembles.

Oresta is ook een toegewijd en veelgevraagd docente. Haar leerlingen hebben talrijke prijzen gewonnen en zijn nu te vinden in orkesten in zowel Oekraïne als West-Europa.

Oresta Lenyshyn woont nu in Nederland, en treedt op als duo samen met pianist Brian Fieldhouse.

Brian Fieldhouse werd in Lincoln, Engeland, geboren. Hij studeerde aan de Universiteit en Conservatorium van Birmingham en de Fryderyk Chopin Academie te Warschau. Na het afstuderen werd hij als pianist of dirigent verbonden bij diverse balletgezelschappen, o.a. het Royal Ballet (Covent Garden) het Scottish Ballet en het Northern Ballet (waar hij muzikale leider was 1985-1991), met gast directies bij het Royal Ballet en het English National Ballet.

In 1991 stapte hij over naar opera en trad toe tot de muzikale staf van De Nederlandse Opera (nu De Nationale Opera), waar hij zich specialiseerde in het hedendaagse repertoire. Nu gepensioneerd van De National Opera, Brian blijft actief als freelance coach/repetitor, pianist en organist.

Concert in De Kleine Kerk

Zondag 1 oktober 2023 15.00 uur 

Entree: € 12.00

Kaarten reserveren via website: www.stichtingkleinoot.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie