Vrijwilligers aan het werk bij Beth Haim.
Vrijwilligers aan het werk bij Beth Haim. Beth Haim.

Joodse begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk zoekt vrijwilligers

16 november 2023 om 11:39 Overig

OUDERKERK Beth Haim, de Joodse begraafplaats in Ouderkerk, zoekt vrijwilligers om hen af en toe te helpen met het groenonderhoud. 

Al meer dan 10 jaar zetten groene vrijwilligers zich in om het landschap en natuur van deze bijzondere plek te onderhouden én het grote publiek te laten genieten van dit stukje Cultureel Erfgoed. 

Elke woensdag zijn de vrijwilligers van harte welkom om een ochtend, een middag of een paar uur te helpen met het groenonderhoud van Beth Haim. “Wij zorgen voor gereedschap en materiaal en omstreeks 13.00 uur staat er een kosjere lunch klaar in het Vegahuis, de bewaarderwoning. U hoeft zelf niets mee te nemen. Trek wel regenlaarzen of stevige schoenen aan, want het terrein kan hier en daar drassig zijn”, aldus Annemarie Bouwman van Beth Haim.

Wie interesse heeft in het vrijwilligerswerk op Beth Haim kan zich aanmelden via annemarie@bethhaim.nl. Vrijwilligers worden ook toegevoegd in de whatsappgroep zodat zij van alles op de hoogte blijven.

“En geeft u het vooral door aan familie, bekenden en buren”, zo roept Annemarie op. “Of kom samen naar Beth Haim om mee te helpen dit prachtige monument in al zijn glorie aan volgende generaties door te geven.”


Beth Haim met de Sint Urbanuskerk op de achtergrond. Foto: Mariëlle Tukker/BDU

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie