De herinrichting van de bushalte is afgerond.
De herinrichting van de bushalte is afgerond. Provincie Noord-Holland

Nieuwe fietsenrekken bij bushalte Ouderkerk Oost in gebruik

5 december 2023 om 12:02 Overig

OUDERKERK De laatste werkzaamheden voor de herinrichting van en rondom de bushalte Ouderkerk Oost zijn op 1 december afgerond. Fietsers die hun fiets bij de bushalte stallen, kunnen nu gebruik maken van dubbel zo veel fietsenrekken. Ook is de ruimte bij de bushalte breder en langer gemaakt en is er een voetpad naar de Koningin Wilhelminalaan aangelegd. 

Het aantal plekken om een fiets te stallen is van ruim 300 plekken uitgebreid naar zo’n 600 plaatsen. Deze extra ruimte is er gekomen door nieuwe fietsenrekken bij te plaatsen, waarbij het mogelijk is om fietsen boven elkaar te stallen. Tegelijkertijd met de uitbreiding van het aantal fietsenrekken is het voetpad bij de bushalte breder en langer geworden. Daarnaast is er een fietspad langs het perron aangelegd om de parkeerplekken beter en veiliger te bereiken en er is nieuwe verlichting. Het nieuw aangelegde pad tussen de bushalte en de Koningin Wilhelminalaan maakt het mogelijk om de bushalte vanaf twee kanten te bereiken.

HERINRICHTING

De bushalte Ouderkerk Oost op de hoek van de Burgemeester Stramanweg en Jacob van Ruisdaelweg bood eerder onvoldoende ruimte voor fietsen van busreizigers. De provincie Noord-Holland vindt het belangrijk dat de in- en uitstapplekken bij bushaltes goed bereikbaar zijn. Daarom heeft de provincie, samen met de gemeente Ouder-Amstel en de Vervoerregio Amsterdam, besloten de ruimte bij de bushalte opnieuw in te richten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie