Afbeelding
Opslagruimte

Innovatieve opslagservice van Boxie24 verovert 7de stad in Nederland

9 april 2020 om 17:10 Partnercontent

De innovatieve opslagservice van Boxie24 verovert Nederland en is inmiddels beschikbaar in 7 steden, naast haar eerste vestiging in Amsterdam van 12.000m2. Bieden zij deze service nu ook aan in Aalsmeer, Almere, Alkmaar, Amstelveen, Duivendrecht, Heerhugowaard en Hoofddorp. In het eerste kwartaal van 2020 komen daar ook Lelystad en Almere bij.

Boxie24 is opgericht door ondernemer Gerrit Jan Reinders, die na zijn tijd als registeraccountant bij Deloitte Amsterdam voor een heel ander vak koos, namelijk self storage. Deze markt bestaat sinds de jaren 70 in Nederland en is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het huren van kleine ruimtes met een garagedeur ervoor is inmiddels een wijd geaccepteerd fenomeen in Nederland. Gerrit Jan vond het opslag concept interessant maar dacht dat het beter en efficiënter kon door de mensen te ontzorgen maar dan tegen een betere prijs. Het idee van Boxie24 opslag was geboren.

Begonnen in 2014 met de service in Berlijn en daarna uitgebreid naar Hamburg en München is deze service inmiddels in 28 steden in Duitsland actief maar nu ook 7 in Nederland en 2 in de Verenigde Staten.

Waarom is dit concept eigenlijk beter dan de traditionele self storage?
Klassieke self storage is populair vanwege de hogere huurprijzen, verstedelijking en de alsmaar stijgende vastgoed prijzen. Mensen hebben steeds meer ruimtegebrek en besluiten daarom om de niet gebruikte spullen ergens extern op te slaan. Hierbij moeten zij veel dingen regelen. Spullen verpakken, busje huren, contract tekenen en dan zoeken naar de dichtstbijzijnde opslag faciliteit. Boxie24 biedt een totaal oplossing voor al deze problemen. Namelijk;

  • Gratis pickup en retour service tot in de woning
  • Verhuizers krijgt de klant er gratis bij
  • Opslag aan de rand van de stad waardoor het goedkoper is voor de klant
  • Alles makkelijk online afsluiten en een online overzicht van de opslagbox

Hiermee is de klant ontzorgt en hoeft de klant geen kosten te maken voor het huren van een busje of vrienden te regelen voor de verhuizing. Opslag in Amsterdam maar dan betaalbaar en makkelijk.

Hoe ziet de toekomst eruit en wat zijn de dromen van deze ondernemer?
Na het concept succesvol en door heel Nederland en Duitsland uitgerold te hebben wil Gerrit Jan verder groeien in de Verenigde Staten. Dit is veruit de grootste markt van de wereld met een totale omzet van 35miljard euro per jaar. De marktpotentie is hier eindeloos maar de concurrentie is er uiteraard ook heel erg groot.

Op de vraag gaan er ook wel eens dingen mis in dit succesverhaal krijgen wij een volmondig ja. Zo is de uitbreiding in Frankrijk nog niet zo succesvol, Parijs is toch weer een compleet andere demografie dan bijvoorbeeld Amsterdam of München. Daarnaast hebben wij ook gekeken naar uitbreiding in kleinere steden zoals bijvoorbeeld de Gemeente Lochem, hier bleek echter zo'n groot onverhard wegennet te zijn en dusdanige slecht onderhouden zandwegen dat een uitbreiding logistiek niet mogelijk was. Dingen die je in Nederland niet meer verwacht maar toch ook aanwezig zijn. Wij kijken tegenwoordig heel zorgvuldig naar nieuwe plaatsen en steden, maar hopen toch overal in een land deze service te kunnen aanbieden.

Duurzaamheid en samenwerking met grote multinationals
Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Boxie24, zo worden er al proeven gedaan met elektrische voertuigen in Amsterdam. Echter is de reikwijdte nog niet genoeg om deze voor de hele vloot in te zetten. Verwachting is wel dat dit in 2022 mogelijk is en daardoor de CO2 uitstoot in de stad verminderd. Daarnaast werkt Boxie24 ook samen met grote multinationals zoals RWE, SIXT en OBI zij hebben een groot klantenbestand en wij een goede en duurzame service een win-win. Deze samenwerkingsverbanden worden hopelijk in de toekomst uitgebreid.

Boxie24 heeft nu inmiddels meer dan 50 locaties en willen in 2021 meer dan 100 vestigingen hebben. Daarvoor zijn investeerders zoals de familie Van Veggel (Quote 500) ingestapt met hun family office, aan kapitaalkrachtige investeerders zal het dus niet liggen. Wij zullen de verdere expansie van dit concept blijven volgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie