Afbeelding
Nieuwe vloer

Vinyl laminaat vs houten vloer

2 juni 2020 om 12:34 Partnercontent

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je nieuwe woning of wil je je huidige vloer vervangen, dan is het altijd maar weer de vraag wat je het beste kunt doen: houten parket, laminaat, steen of vinyl? En welke look wil je dan creëren? Ga je voor industrieel, urban jungle, minimalistisch, scandinavisch, boho of lekker je eigen stijl? Tegenwoordig is er zoveel keuze in vloeren, alleen al in vinyl laminaat zijn er ontelbaar veel soorten vloeren te vinden. In deze blog gaan we een houten vloer vergelijken met vinyl laminaat.

Look

Vind je hout mooi en warm staan in je interieur, dan zijn parket, laminaat of vinyl laminaat goede opties. Laminaat laten we buiten beschouwing, omdat dit artikel zich focust op vinyl laminaat en een houten vloer. Parket bestaat uit houten planken, vaak geolied in een donkere of lichte wash, waarmee je net wat extra de nerf naar voren kunt laten komen of de houten kleur kunt bewerken. Een vinyl laminaat vloer is ook te verkrijgen in een houtlook, zelfs zo dat het op het eerste gezicht niet te zien is dat het vinyl laminaat is, inclusief voelbare houtnerf! Qua look hoef je dus geen keuze te maken.

Praktisch

Heb je ook zo’n hekel aan huishouden? Kies dan praktisch. Een houten vloer is stevig, kras- en slijtvast door de aangebrachte beschermlaag en kan ook wel tegen wat vocht, maar niet tegen lekkages bijvoorbeeld, dat ga je geheid zien. Parket is gemakkelijk stof te zuigen en met een vochtige dweil af te nemen, maar het moet eens per jaar goed onderhouden worden. Alle meubels moeten er dan uit om parket goed te kunnen schuren, weer in de juiste olie en lak te zetten en te laten drogen. Vinyl laminaat maak je dagelijks hetzelfde schoon, maar dit vraagt niet om zo’n grote jaarlijkse aanpak. Daarnaast is vinyl laminaat hartstikke geluiddempend, is het vochtbestendig en dus ook te leggen in badkamers en andere vochtige ruimtes.

Prijstechnisch

Parket vraagt redelijk wat onderhoud in vergelijking met vinyl laminaat. Een houten vloer is ook niet zelf te leggen en de planken zijn hartstikke duur. Vinyl laminaat is gemaakt van goedkoop materiaal, een soort kunststof en is supermakkelijk te leggen, wat je ook nog scheelt in het huren van mensen die je vloer leggen. Vinyl laminaat is dus ideaal voor mensen met een kleine portemonnee of voor mensen die gewoon niet al te veel geld aan hun vloer kwijt willen én toch een gelikt interieur willen.

Ondervind het verschil

Ondervind het verschil en ga naar een speciaalzaak met een grote showroom. Onder andere in het oosten van Nederland bevindt zich Bebo Parket, waar je parket kunt vergelijken met vinyl laminaat. Laat je inspireren en informeren.

advertentie
advertentie