Afbeelding
Meer schrijven

Waarom je meer zou moeten schrijven

16 oktober 2020 om 12:32 Partnercontent

Schrijven is iets wat tegenwoordig steeds meer digitaal gebeurt. Je kan een documentje tikken en er snel even een spellingscontrole overheen gooien. Klaar is kees! Dat is natuurlijk allemaal erg makkelijk, maar eigenlijk is het zonde dat we tegenwoordig minder aandacht besteden aan het schrijven en de dingen die we schrijven. Het is namelijk nog steeds belangrijk dat we veel schrijven, om verschillende redenen. En ja, ook voor jou is schrijven belangrijk.

Je schrijft elke dag

Denk er maar eens over na. Gaat er ooit een dag voorbij waarin je geen woord geschreven hebt? Vast niet. Je tikt e-mails, WhatsApp berichtjes, berichten op social media, af en toe schrijf je een brief en als zeker als ondernemer tik je er elke dag een hoop op los. Zo schrijf je bijvoorbeeld berichten naar klanten, productinformatie of artikelen. Waarschijnlijk heb je niet eens door hoe veel je eigenlijk schrijft. Daarom is het ook belangrijk dat je het goed kan, want hier heb je dan elke dag ook echt profijt van.

Communicatie is belangrijk

Je communiceert elke dag met allerlei mensen. Mensen om je heen, maar ook communicatie met klanten, bijvoorbeeld. Je wil natuurlijk professioneel overkomen en laten zien dat je betrouwbaar bent en secuur werkt. Stuur je een mail die vol staat met typfouten, straalt dat minder betrouwbaarheid uit dan een nette mail die goed is opgesteld en waar geen taalfouten in te vinden zijn. Het klinkt zo logisch, maar eigenlijk ontgaat het ons meestal om hier over na te denken.

Websites worden goed vindbaar door verschillende dingen en factoren, maar een belangrijk deel hiervan is content. Dit is dan vaak geschreven content. Hoe meer content er te vinden is op een website, hoe beter de site gevonden zal worden. Ook zijn artikelen die geschreven worden en waarin naar een andere pagina gelinkt wordt, belangrijk en voor de positie in de zoekresultaten erg bepalend. Je kan je dus voorstellen dat het als ondernemer erg fijn is als je een gave hebt om goed te schrijven. Naast dat je dus informatie op jouw website goed kan verwoorden en dingen duidelijk kan omschrijven, kan je met behulp van dit simpele SEO trucje ervoor zorgen dat jouw website goed te vinden is voor nieuwe mensen. Ook helpt bijvoorbeeld jouw web design hier goed bij. Let je als ondernemer goed op deze dingen, zal dit ervoor zorgen dat jouw website een hoop plekken stijft en het erg goed zal doen bij de verschillende zoekmachines die we kennen.

advertentie
advertentie