Afbeelding
Shutterstock

Men durft weer een reis te boeken voor de herfstvakantie

12 juli 2021 om 16:02 Partnercontent

Langzaamaan beginnen de besmettingscijfers zich de goede kant op te bewegen. Daar komt bij dat een groot deel van de Nederlandse bevolking inmiddels ingeënt is. Het feit dat men name jongeren en jongvolwassenen pas een prik hebben gehad, maakt dat veel mensen een reis naar het buitenland uitstellen tot de herfstvakantie. Zij zijn in de herfstvakantie volledig beschermd tegen het coronavirus wat een reis veiliger maakt. Daar komt bij, dat testen in dit geval niet meer noodzakelijk is. Iets wat het momenteel wel is, voor mensen die geen of één prik gehad hebben.

Onzekerheid over een mogelijke vierde golf

Een nadeel aan de huidige situatie is het feit, dat recent doorgevoerde versoepelingen leiden tot een stijging in het aantal besmettingen binnen Nederland. Het kan duiden op het begin van een vierde golf. Een voordeel is het seizoenseffect. Mensen zitten in de zomer vaker buiten, wat de kans op besmettingen verkleint. Naarmate we dichter in de buurt van de herfst komen, neemt dat effect af. Het is zodoende belangrijk om een vierde golf al voor de herfstmaanden terug te dringen. Richting het najaar zal een steeds groter deel van de bevolking volledig gevaccineerd zijn. Dit betekent dat de druk op de zorg minder groot zal zijn dan tijdens de vorige drie golven.

Men is toe aan een reis naar het buitenland

Uit meerdere rondvragen blijkt dat de Nederlandse bevolking toe is aan een vakantie in het buitenland. Men snakt naar een zonvakantie, een vakantie op de camping in Spanje of Frankrijk, enzovoorts. Het is ook te zien aan het aantal vakanties wat via een touroperator werd geboekt in de afgelopen maanden. Vliegtickets gingen als warme broodjes over de toonbank. Door de reis uit te stellen tot de herfstvakantie kun je vaak net iets goedkoper op vakantie. Daarnaast is het weer in Zuid-Europa over het algemeen beter in de herfstvakantie, dan hier in Nederland. Daar waar het in de zomermaanden ook in Nederland goed vertoeven is.

Nederland populairder onder vakantiegangers

Het feit dat ook een vakantie in eigen land een goede optie kan zijn, bleek wel toen veel Nederlanders vorig jaar een vakantie in het buitenland uitstelden. Zij kozen voor een verblijf aan de Nederlandse kust, trokken naar de Waddeneilanden of kozen voor een paar dagen fietsen in een natuurgebied als de Veluwe of Drentsche Aa. Ook voor deze zomer hebben veel mensen activiteiten in eigen land gepland. Voordeel hiervan is dat tot het laatst moment gewacht kan worden met de activiteiten. Mochten de besmettingscijfers toch sterk oplopen, dan kan de activiteit worden uitgesteld. Bij een vakantie in het buitenland is dit lastiger. Daarbij is het geen fijne gedachte, om de cijfers en het daarmee gepaard gaande reisadvies voortdurend in de gaten te moeten houden.

advertentie
advertentie