Afbeelding
Shutterstock

Tips om deze zomer een heerlijke fietstocht te maken

16 juli 2021 om 11:58 Partnercontent

Het is weer zomer en dat betekent lekker weer en veel zonneschijn. Het is zonde om geen gebruik te maken van het weer, waardoor veel mensen ervoor kiezen om deze zomer een fietstocht te maken. De groei in de interesse in fietstochten is dan ook niet onverklaarbaar. We voelen nog steeds de naweeën van corona en veel evenementen gaan niet door. Ook is reizen nog steeds moeilijk, dan wel niet onmogelijk. De keuze gaat dus uit naar een tocht in eigen land. En er is natuurlijk geen betere manier om Nederland te verkennen dan met de fiets.

Maak van jouw fietstocht een succes

Een tochtje maken met je fiets is geweldig, maar zonder enkele voorbereiding kan het anders dan gewild uitpakken. Hier zijn een paar tips om te zorgen dat je optimaal kan genieten van je tocht.

1. Regel een goede fiets

Fietsen op een oude barrel is een stukje minder comfortabel dan fietsen op een splinternieuwe parel. Is je fiets een krakkemikkige bak roest? Denk er dan over na om een wat nieuwere fiets aan te schaffen. Een nieuwe fiets kopen is duur. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om een fiets te huren. Zo kun je lokaal een goede fiets huren, om de fiets vervolgens met behulp van een fietsendrager achterop de auto mee te nemen naar de startplaats van jouw fietstocht. Heb je geen fietsendrager? Online zijn veel kwalitatief goede fietsendragers te vinden, bijvoorbeeld bij Heuts. Als je ervoor kiest om zware, elektrische fietsen te huren, let er dan op dat je de trekhaak op je auto niet overbelast.

2. Neem genoeg mee, maar ook niet te veel!

Voor een goede fietstocht heb je wat bagage nodig. Zeker in de zomer zijn een aantal voorwerpen onmisbaar. Zo heb je een goede zonnebrand nodig waarmee je je regelmatig insmeert. Fietsen is leuk, verbranden net wat minder. Ook is het meebrengen van een grote waterfles noodzakelijk. De zon schijnt fel en je fietst lekker door. Dat kan maar één ding betekenen: zweten. Drink daarom genoeg tijdens je fietstocht. Het allerlaatste waar je op zit te wachten is een zonnesteek! Maak een paklijst tijdens je voorbereidingen om er zeker van te zijn dat je niks vergeet.

Je hebt dus een aantal dingen nodig voor tijdens je rit, maar onnodig veel meenemen kan ook negatief uitpakken. Een grote rugtas vol met spullen fietst niet echt lekker. Neem dus niet je hele inboedel mee op reis. Heb je veel spullen mee? Plaats dan een fietstas achterop de fiets. Dat fietst makkelijker dan met een rugtas op je lichaam.

De fietsendrager: een must-have?

Het laatste jaar vliegen de fietsendragers van de toonbank. Niet onlogisch natuurlijk, steeds meer mensen pakken de fiets en gaan op reis. Als je een tocht wilt maken wat verderop in het land, kun je ervoor kiezen om met de auto naar je startpunt af te reizen. Een fietsendrager is dan zeker een must-have. Check bij het monteren van je fietsendrager altijd of je trekhaak het gewicht aankan, anders loop je tijdens je reis wellicht tegen een naar probleem aan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie