Afbeelding
Foto door Alexander Dummer op Unsplash

Een kindvriendelijke tuin inrichten

Partnercontent

Wanneer je de trotse ouder bent van één of meerdere kinderen wil je natuurlijk alleen maar het allerbeste voor hen. Naast puur geluk betekent dat ook dat je hele leven en woonomgeving hierop ingesteld is. Dat geldt ook voor de tuin. Deze moet kindvriendelijk zijn zodat je niet continue moet waken over het welzijn van je kind wanneer het aan het buitenspelen is. Hoe je de tuin het beste kindvriendelijk kunt inrichten, terwijl er ook voor jou nog veel te genieten valt, lees je hier.

Spelen met vallen en opstaan

Tijdens het spelen hoort een valpartij er gewoon bij. “Daar worden kinderen hard van”, werd er vroeger vaak gezegd. Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in. Maar wanneer de landing zacht is dan is dit mooi meegenomen. Gras is enorm kindvriendelijk. Niet alleen tijdens het vallen, maar ook om lekker met blote voeten overheen te lopen, te kruipen of te voetballen. Oké, de maaibeurten is natuurlijk wel even een dingetje. Maar alles beter dan schaafwonden van een harde ondergrond zoals betonnen stoeptegels. Bovendien is gras ook veel beter voor het milieu en biedt een robotmaaier uitkomst.

Een eigen hoekje in de tuin

Plaats een laag hekje of haagje in een hoek van de tuin zodat je kind een eigen plekje heeft. Zo kun je jouw oogappel goed in de gaten houden. Dat terwijl het in zijn eigen domein aan het spelen is met trekkers, auto’s of zandtaartjes aan het maken is in de daar geplaatste zandbak. Wanneer je geen permanente zandbak in de tuin wilt kun je kiezen voor de welbekende schelp. Makkelijk te verplaatsen en de deksel kun je bij warm weer gebruiken als badje. Wanneer je het hoekje creëert bij een schutting kun je daar nog krijtbord aan bevestigen.

Speeltoestellen

Een speelhuis, schommel of trampoline mag natuurlijk niet ontbreken in een kindvriendelijke tuin. Lekker klimmen, springen of schommelen staat garant voor urenlang speelplezier. Plaats een schommel of klimrek op het gras of leg er rubberen tegels onder. Zo is de landing gegarandeerd zacht. Wanneer je jouw tuin omtovert tot een waar speelparadijs kunnen vriendjes en vriendinnetjes er ook gebruik van maken. Zo’n speelparadijs in je achtertuin is ideaal voor het organiseren van een verjaardagspartijtje. Om ze even een momentje rust te gunnen print je kleurplaten uit en organiseer je een kleurwedstrijd. Als verrassing laat je voor alle gasten etuis bedrukken die je vult met kleurpotloden of stiften. Daarbij kun je ook pennen laten bedrukken. Na afloop van het kinderfeest mogen alle verjaardagsgasten de presentjes mee naar huis nemen.

Kindvriendelijke planten

Ook al ben je verzot op bepaalde soorten planten en struiken, toch kunnen deze behoorlijk giftig zijn. Vooral jonge kinderen gaan op ontdekkingstocht en proppen het liefst alles in de mond. Online vind je een heel overzicht welke planten giftig zijn. Daarbij moet de beplanting tegen een stootje kunnen want beschadiging door een bal of een ‘aanrijding met een wiel van een kinderfiets’ is natuurlijk niet uit te sluiten.

Dit artikel wordt aangeboden door Bedrukken.nl.

advertentie
advertentie