Afbeelding
Foto door Pascal Küffer

Zijn er voldoende mensen voor de vraag naar groenvoorziening?

Partnercontent

De tuinbranche is volop in beweging. Deze branche groeit snel, maar er zijn niet genoeg mensen om aan de vraag te voldoen. Dus, wat is de oplossing? Sommige bedrijven spannen zich in om mensen aan te moedigen een carrière in de groenvoorziening te volgen en openen vacatures groenvoorziening. Dit is handig om te voldoen aan de vraag van mensen en bedrijven die behoefte hebben aan landschapsarchitectuur.

Wat is landschapsarchitectuur?

Landscaping is het proces van het creëren van een prachtige buitenomgeving. Tuinarchitecten zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van tuin. Deze gebieden kunnen bomen, struiken, bloemen en gras omvatten. Landschapsarchitectuur wordt vaak gedaan bij mensen thuis, maar het kan ook worden gedaan op commercieel onroerend goed. Een landschapsarchitect kan verschillende taken uitvoeren. Je kunt tuinen, groene zones rondom bedrijven, parken en andere groenvoorzieningen ontwerpen. Daarnaast coördineert een landschapsarchitect vaak het werk van hoveniers en stratenmakers. Op deze manier kan het totaal project goed worden uitgevoerd.

Hoeveel mensen zijn er nodig?

Zijn er genoeg mensen voor de vraag naar groenvoorzieningen? Sinds de corona pandemie is de vraag naar groenvoorziening drastisch toegenomen. Als je op zoek bent naar mensen die je kunnen helpen met je landschaps behoeften, moet je nadenken over wat voor soort vaardigheden nodig zijn en of die mensen al dan niet beschikbaar zijn in jouw regio. Tegenwoordig huren steeds meer mensen professionele tuinarchitecten in omdat ze hun tuinonderhoud niet zelf kunnen of willen doen. Er zijn ook veel bedrijven die op zoek zijn naar goede werknemers die ervaring hebben met planten en gazons. 

Zijn er genoeg mensen?

Hoewel landschapsarchitectuur een industrie is die al eeuwen bestaat, zijn er nog steeds veel kansen om te werken in deze branche. Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een loopbaan in de landschapsarchitectuur. Toch is de vraag naar groenvoorziening aanzienlijk meer gestegen dan het aantal mensen dat in de groenvoorziening werkt. Dit is grotendeels te danken aan de wereldwijde pandemie. Omdat iedereen meer tijd thuis heeft doorgebracht, zijn steeds meer mensen aandacht gaan besteden aan hun tuin. Er is dus genoeg vraag naar tuinarchitecten en hoveniers. Naast tuinarchitecten hebben de meeste bedrijven ook grondwerkers nodig. Er zijn genoeg grondwerker vacatures voor wie een carrière in dit vakgebied wil nastreven. De meeste grondwerkers coördineren om vele redenen met landschapsarchitecten. Ze zijn voornamelijk nodig om te kijken hoe grondwerk de plannen voor het aanleggen van een tuin kan beïnvloeden.

advertentie
advertentie