Afbeelding
Foto Shutterstock

Werken met honden: dit zijn de mogelijkheden

Partnercontent

Ben je een echte hondenliefhebber? Dan is het geen slecht idee om te werken met honden. Maar hoe vind je een baan met deze viervoeters? In dit artikel beschrijven we verschillende beroepen, waarvan een misschien wel bij jou past. Van dierenartsassistent tot hondentrimmer, van alles is mogelijk. 

Dierenartsassistent

Dierenartsassistent: een echte uitdagende en veelzijdige baan. Houd je van dieren, maar vind je het ook niet erg om contact te hebben met hun baasjes? Dan is een opleiding tot dierenartsassistent wel iets voor jou. Tijdens deze baan voer je verschillende taken uit: je assisteert de dierenarts tijdens onderzoeken en je bent het eerste contactpunt van de baasjes. Klinkt dit als iets voor jou? Volg dan een opleiding bij een erkende opleider zoals Aeres Training Centre Barneveld en stort je daarna vol overgave in deze uitdagende baan! 

Kynologisch instructeur

Werk je liever alleen met honden? Dan is een baan als kynologisch instructeur wellicht wat voor jou. Je moet wel stevig in je schoenen staan, want je gaat ook werken met honden die ongewenst gedrag vertonen. Denk aan honden die agressief grommen naar andere mensen of naar andere honden. Je helpt de baasjes met het gedrag van hun hond. Tijdens de opleiding tot kynologisch instructeur leer je alles wat je moet weten over het gedrag van honden. En je leert natuurlijk hoe je hiermee om moet gaan. 

Hondentrimmer

Een busje of pandje, klanten en de juiste kennis: meer heb je niet nodig om hondentrimmer te worden. Vind een goede locatie en vind een aantal klanten in de omgeving. Schaf de juiste producten aan, zoals scharen en speciale hondenshampoo. En volg een erkende opleiding zodat je binnen een aantal dagen alles leert wat je moet weten om een goede hondentrimmer te worden! 

Hondenuitlaatservice

Ben je liever de hele dag buiten? Dan past een hondenuitlaatservice helemaal bij jou! Schaf een busje en stevige schoenen aan en beginnen maar! Zorg er wel voor dat je goed met honden om kunt gaan. Je wil niet dat je letterlijk en figuurlijk in de knoop komt tijdens het uitlaten. Daarnaast is het fijn als je een beetje sterk bent. Verschillende honden tegelijk uitlaten kan namelijk zwaar zijn. Doe je stevige schoenen aan en trek eropuit. Heerlijk buiten met meerdere vrolijke honden om je heen. 

advertentie
advertentie