Afbeelding
Shutterstock

VCA Basis: De sleutel tot veilig werken in de bouw

Partnercontent

Je staat op het punt om aan een nieuwe baan in de bouw te beginnen. Gefeliciteerd! Voordat je aan de slag kunt, is er nog één belangrijk ding dat je moet doen: je VCA Basis diploma halen.

Dit diploma is de sleutel tot veilig werken in de bouw. Het behandelt alles van gezondheid en veiligheid tot het werken met gereedschap en apparatuur. Met je diploma in de hand weet je hoe je ongevallen en verwondingen op het werk kunt voorkomen.

In dit bericht vertellen we je alles wat je moet weten over het VCA Basis diploma, inclusief hoe je het kunt behalen en wat het inhoudt.

VCA Basis: Wat is het?

Heb je altijd al willen weten wat VCA Basis inhoudt? Nou, het is een diploma dat ervoor zorgt dat je veilig kunt werken, zo ook in de bouw.

Met een VCA Basis diploma op zak heb je basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Je toont hiermee aan dat je verantwoord kunt werken en dat je rekening houdt met de veiligheid, gezondheid en het milieu.  Het zorgt ervoor dat je kennis opdoet over veiligheid en gezondheid, zodat je altijd veilig kunt werken. Na het behalen van je diploma kun je direct aan de slag in de bouw en dat is natuurlijk erg handig.

Heb je het VCA Basis diploma nodig om in de bouw te werken?

Heb je het VCA Basis diploma nodig om in de bouw te werken? Nee, je hoeft geen diploma te hebben om in de bouw te kunnen werken. Maar veel opdrachtgevers vereisen tegenwoordig wel dat je in het bezit bent van een VCA-certificering. Zo kunnen ze de nodige basisveiligheid hanteren.

Hoe behaal je het VCA Basis diploma?

Je kan het VCA Basis diploma behalen door een cursus te volgen bij een erkende partij zoals In1keerVCA. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die werkt in de bouw of in een omgeving waar risico’s aanwezig zijn. Tijdens deze cursus leer je alles over veilig werken.

Na de cursus moet je een examen voldoende afronden. Dit examen bestaat uit ongeveer 40 vragen. Wanneer je je examen voldoende hebt afgerond, sta je de volgende dag al ingeschreven in het Centraal Diploma Register.

De voordelen van VCA Basis

Heb je het VCA Basis examen behaald? Dan kun je veilig aan de slag in de bouw. Deze diploma is namelijk een erkende veiligheidsopleiding die je helpt bij het uitvoeren van veilige werkzaamheden.

advertentie
advertentie