Afbeelding
Photo by Danielle Cerullo on Unsplash

Sportscholen vaker bezocht sinds (of eigenlijk door) corona

Partnercontent

Corona heeft veel dingen in onze samenleving veranderd. Inmiddels kunnen we weer redelijk leven zoals vanouds. Zonder alle bijbehorende maatregelen. Niemand kan echter met zekerheid voorspellen wat het virus dit najaar gaat doen. Gelukkig heeft het virus niet alleen slechte dingen gebracht. We zijn dichter (hoewel misschien op 1,5 meter afstand) bij elkaar gaan staan. Bovendien is pijnlijk duidelijk geworden hoe belangrijk het is om gezond te leven en voldoende te bewegen.

Dit leverde een aantal bijzondere resultaten op. Met name als we kijken naar de cijfers in de sportscholen. Vooral in 2020 en 2021 kon goed worden gemonitord hoeveel mensen de sportschool bezochten. Wat bleek? De frequentie van het trainen is toegenomen, eveneens als het aantal lidmaatschappen.

Sporten belangrijker dan ooit

Of je nu kiest voor een sportschool in Almere of Amsterdam, het gaat erom dat je blijft bewegen. Juist nu is dat belangrijker dan ooit tevoren. Een gezond en fit lichaam is belangrijk om de weerstand te verhogen. Zeker nu de R weer in de maand is en de kans groot is dat het virus opnieuw zal oprukken. Met een goede weerstand kan je het virus makkelijker aan en word je hier minder snel ziek van.

De ervaring leert dat mensen met een zwakke weerstand en een ongezonde levensstijl sneller problemen zullen ervaren door het virus. In sommige gevallen kan dit zelfs levensgevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk dat mensen meer aan hun lichaam gaan werken. Die boodschap lijkt gelukkig ook overgekomen te zijn.

Coronakilo’s

Toen het virus begin 2020 uitbrak, wisten we niet waar we aan toe waren. We spraken toen nog van maatregelen die enkele weken zouden duren. Veel mensen dachten dat we er rond de zomer wel weer om zouden lachen. Niemand had ooit kunnen voorspellen dat we zo lang met de gevolgen van het virus te kampen zouden krijgen. Dat niet alleen, ook had niemand kunnen voorspellen hoe de bevolking zou reageren.

Die eerste maanden leek het erop alsof de maatregelen van korte duur zouden zijn. Om de lockdown iets aangenamer te maken en zichzelf wat te verwennen, besloten mensen vaker wat lekkers te nemen. Lekker borrelen, wat vaker een ongezonde snack tijdens het thuiswerken en natuurlijk veel te weinig bewegen. Dit maakte dat het woord coronakilo’s in deze tijd een waar begrip werd. Mensen kwamen gemiddeld heel wat aan.

We zijn nu ruim twee jaar later en veel van ons moeten die extra kilo’s nog verliezen. Ook dit kan een goede reden zijn waarom de sportscholen nu weer druk bezocht worden.

Online les

Sportscholen hebben tijdens de lockdowns ook hard aan hun imago gewerkt. Zo hebben veel sportscholen ervoor gekozen om trainingen online te zetten. Mensen konden deze live volgen en thuis aan de slag gaan. Op die manier werd er niet alleen samen gewerkt aan de fitheid van het lichaam, maar zorgde men er ook voor dat sportscholen weer volop in beeld kwamen.  

advertentie
advertentie