Afbeelding
Photo by Jan Romero on Unsplash

De gezondheidsvoordelen van podotherapie Zaanstad

26 oktober 2022 om 13:44 Partnercontent

Pijn aan je spieren en gewrichten weerhoudt je van een groot aantal activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld niet meer sporten, maar ook in het dagelijks leven zul je het bewegen zoveel mogelijk vermijden. Of je gaat je anders bewegen, waardoor klachten verergeren of op andere plaatsen nieuwe klachten naar voren komen. Ben je woonachtig in omgeving Zaanstad dan is het slim om podotherapie Zaanstad te raadplegen, tijdig naar je klachten te laten kijken en de oorzaak hiervan te achterhalen, kun je niet alleen erger voorkomen. Je kunt je ook weer eenvoudiger bewegen en dat draagt bij aan een gezonder leven. 

Wanneer volg je podotherapie in Zaanstad?

In bepaalde situaties is het direct duidelijk dat het zinvol is om podotherapie in Zaanstad te volgen. Dat is bijvoorbeeld als je tijdens een hardloopwedstrijd een blessure aan je achillespees hebt opgelopen of als je een verzwikte enkel hebt. In andere gevallen kan het minder voor de hand liggen. Zo weet je bijvoorbeeld niet dat je een beenlengteverschil hebt, maar het kan wel pijn en ongemak veroorzaken. Ook bekkeninstabiliteit of overbelasting van de spieren en gewrichten kun je niet altijd zelf waarnemen, maar je ervaart wel dat je pijn hebt onder het lopen of tijdens het sporten. Ook daarbij kan podotherapie in Zaanstad voor verlichting of mogelijk zelfs een permanente oplossing zorgen. 

Hoe werkt podotherapie in Zaanstad?

Om een goed beeld te krijgen van je klachten krijg je, voordat je met de werkelijk podotherapie in Zaanstad begint, eerst een intakegesprek. Tijdens deze afspraak, die ongeveer drie kwartier tot een uur duurt, leg je aan de professionele podotherapeut uit waar de pijn zich voordoet. Omdat het niet altijd wil zeggen dat op de plek van de pijn ook de oorzaak ligt, zal de podotherapeut een aanvullend onderzoek doen. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de stand van je voeten en je lichaamshouding. Neem daarom voor het eerste gesprek schoenen mee die je vaak draagt. Dat kunnen sportschoenen zijn of je dagelijkse schoenen. Heb je steunzolen, dan is het belangrijk dat de podotherapeut deze ook kan bekijken. Na het informerende gesprek wordt een analyse gemaakt en een behandelplan opgesteld. Vanaf dat moment kan de podotherapie in Zaanstad daadwerkelijk beginnen.

Verschillende soorten onderdelen van de podotherapie in Zaanstad

Met de diagnosestelling heeft de podotherapeut de oorzaak van de klachten achterhaald. Het kan zijn dat de spieren en pezen overbelast zijn, waardoor ze extra ondersteuning nodig hebben. Deze ondersteuning wordt geboden door medical taping. Maar als dat niet voldoende is, krijg je tijdens de podotherapie in Zaanstad ook strekoefeningen om de spieren te versterken of juist soepel te maken. Zo kun je klachten als gevolg van overbelasting verminderen. Doordat de podotherapeut naar je hele bewegingsapparaat kijkt, kan het ook zijn dat de conclusie is dat de overbelasting niet ontstaan is door alleen en sportieve inspanning. Het is mogelijk dat de oorzaak ligt bij een verkeerde stand van de voeten. Hierdoor ga je je spieren op een verkeerde manier gebruiken en krijg je dus klachten. Om dit te voorkomen, is er ook de optie dat tijdens de podotherapie steunzolen aangemeten worden. Deze draag je in je dagelijkse schoeisel, maar ook in je sportschoenen. Met de juiste podotherapie is de kans groot dat je al je activiteiten weer op kunt pakken en verdere blessures voorkomt.

advertentie
advertentie