Afbeelding
Foto Unsplash

Alles wat je moet weten over BHV

23 november 2022 om 13:45 Partnercontent

Misschien heb je de term ‘BHV’ wel eens horen vallen, maar weet je ook waar het voor staat? Hoe lang je ook al werkt, er valt altijd iets nieuws te leren. BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Het is erg belangrijk voor iedere werknemer. Daarom bespreken we in dit artikel alles wat je moet weten over BHV. Van wat het inhoudt tot hoe je je kunt laten certificeren. 

Wat is BHV?

Wat is BHV precies? BHV staat voor Bedrijfshulpverlening. Het is een belangrijke cursus voor iedereen die werkzaam is in of rondom een bedrijf. De cursus leert je hoe je moet handelen in noodsituaties, waardoor je de veiligheid van jezelf én anderen kunt waarborgen.

BHV is onder te verdelen in twee onderdelen: Brand hulpverlening & eerste hulp. Bij brand hulpverlening leer je hoe je je merk kunt bestrijden, terwijl bij eerste hulp vaardigheden aangeleerd worden zoals het reanimeren van iemand die niet meer ademt.

Waarom is BHV belangrijk?

Je vraagt je misschien af waarom BHV zo belangrijk is. Het is tenslotte niet zo dat je voortdurend te maken hebt met medische noodgevallen of brand, toch? Nou, bekijk het zo: ongelukken kunnen altijd gebeuren en je weet nooit wanneer je als eerste ter plaatse bent. Daarom is het zo belangrijk om een basisopleiding in eerste hulp en brandveiligheid te volgen. Je weet nooit wanneer het van pas kan komen.

Bovendien zijn BHV-cursussen een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe dingen te leren. Als je op zoek bent naar een leuke, sociale manier om een aantal essentiële levensvaardigheden te leren, dan is een BHV-cursus de perfecte keuze voor jou.

Waar kan je een BHV-cursus volgen?

Waar kan je een BHV-cursus volgen? Dat is een vraag die veel mensen zich afvragen. Er zijn verschillende plaatsen waar je een BHV-cursus kunt volgen. Zo kan je bijvoorbeeld een fysieke cursus volgen, maar er zijn ook online cursussen beschikbaar.

Het is belangrijk om te kiezen voor een cursus die bij je past. Wil je graag in een ruimte met andere cursisten zitten en vind je het geen probleem om een stukje te reizen voor de cursus? Dan is een fysieke cursus perfect voor jou. Maar wil je liever de cursus vanuit huis doen? Dat kan met een online cursus. Je kunt zelfs de BHV herhaling online volgen. 

Voor wie is BHV geschikt?

Dus voor wie is BHV? Het is perfect voor iedereen die wil kunnen helpen in een noodsituatie. Het is niet verplicht voor elke medewerker. Elk bedrijf is wel verplicht om minimaal twee BHV-ers in dienst te hebben. 

Hoe lang duurt de BHV-cursus?

De BHV-cursus duurt een hele dag en wordt op verschillende locaties in het land gegeven.  De cursus staat open voor iedereen en is perfect voor iedereen die meer wil leren over eerste hulp en wat te doen bij brand. Of je nu een bedrijfseigenaar bent, een leraar, of iemand die gewoon voorbereid wil zijn op een noodgeval, de BHV-cursus is iets voor jou.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie