Afbeelding
Shutterstock

Organiseer deze winter een festival in jouw regio

19 december 2022 om 12:25 Partnercontent

Ben je toe aan enige vorm van ontspanning, na een jaar hard te hebben gewerkt of gestudeerd? Organiseer een festival in de regio! Lange tijd was het niet mogelijk, maar inmiddels worden de feesten overal in Nederland weer aangeboden. Huur een grote tent, boek een artiest en verkoop tickets aan gasten. Met de verkoop van tickets verdien je de investering die je vooraf doet al snel weer terug. Bouw direct aan een spaarpot voor een volgend evenement. Welke artiest spreekt jou het meeste aan? Kies je voor Jan Smit boeken, of ga je voor een lokale minder bekende zanger of zangeres? Door voor een bekende artiest te kiezen zal je vrijwel altijd meer tickets verkopen; breid het programma vervolgens uit met een aantal artiesten die wellicht minder aanhangers hebben. Zo creëer je een complete line-up voor jouw evenement.

Aan de slag met het samenstellen van het programma 

Een van de eerste stappen in het organiseren van een dergelijk evenement is het samenstellen van het programma. Afhankelijk van de artiesten die je beschikbaar weet te vinden, kun je immers een inschatting maken van het aantal verwachte bezoekers. Dit heeft invloed op het benodigde formaat van de feesttent, de horecavoorzieningen die je bezoekers straks wilt bieden en het aantal beveiligers wat je nodig hebt. Kijk eens bij een partij als Volendam Music, wanneer je voornamelijk Nederlandstalige artiesten aan je programma toe wilt voegen. Zoals de naam wellicht al deed vermoeden, boek je bij deze partij bekende artiesten uit onder meer Volendam. Jan Smit is er een voorbeeld van, maar je kunt ook kiezen voor artiesten als Henk Dissel, de 3J’s en Peter Beense. Wie spreekt jou het meeste aan?

Bied ruimte voor lokaal talent in je programma 

Zoals eerder aangehaald werd is het leuk om te kiezen voor een combinatie van nationaal bekende artiesten en enkele minder bekende lokale bands of zangers. Zo bied je deze lokale, opkomende artiesten zich te bewijzen aan het publiek. Daarbij trekt dit altijd een vaste groep fans uit de regio.

Zorg voor een feesttent, horecavoorzieningen en beveiliging

Op het moment dat je het programma voor het evenement in de regio rond hebt, kun je van start gaan met het huren van een grote tent, het vinden van een geschikte locatie en het regelen van de horecavoorzieningen. Probeer bij het zoeken naar een locatie vooral binnen je eigen netwerk te kijken. Mogelijk heb je kennissen met een groot weiland, die deze grond in de winterperiode niet gebruiken. Een goedkope oplossing voor het onderbrengen van de feesttent! Houd rekening met de temperatuur buiten en zorg waar nodig voor verwarming binnen deze tent. Is alles geregeld? Tijd om de tickets te gaan verkopen! Bied ze aan via lokale winkels en bouw er een website voor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie