Afbeelding
Shutterstock

Kies het juiste zwembad voor in jouw tuin

21 februari 2023 om 00:00 Partnercontent

Dus je  bent klaar om jouw tuin op te leuken met een zwembad? De beslissing om te investeren in jouw buitenruimte is een uitstekende manier om het beste uit jouw huis te halen. Maar voordat je er (letterlijk) induikt, moet je natuurlijk bepalen welk type zwembad je wil. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten zwembaden en helpen we je bij het kiezen van de perfecte aanwinst voor jouw tuin. 

Ingegraven zwembaden: luxe, maar prijzig

Als je op zoek bent naar luxe en gemak, kijk dan niet verder dan een ingegraven zwembad. Deze zwembaden worden in de grond verzonken en kunnen volledig naar wens worden gebouwd. Het duurt tot twee maanden voordat ze klaar zijn en ze zijn perfect als je veel ruimte in jouw tuin hebt. Bovendien geven ze een zekere verfijning: stel je voor dat je op zaterdagochtend naar buiten gaat en in je eigen mooie zwembad springt!

Jacuzzi’s: Een ontspannende optie voor in jouw tuin

Een jacuzzi is een leuke en ontspannende manier om van het zwembadplezier te genieten. Ze zijn meestal kleiner dan gewone zwembaden, waardoor ze minder ruimte innemen en daardoor een geschikte optie kunnen zijn als je op zoek bent naar iets wat in een bepaald oppervlak past.

Met een jacuzzi in jouw tuin kan je genieten van hete stoombaden of bubbels, en als je wil zelfs van verlichting in je jacuzzi! Is een gewone jacuzzi wat te duur voor je? Ga dan voor een opblaasbare jacuzzi. Deze zijn wat lichter geprijsd, maar je kan er nog steeds heerlijk in ontspannen. 

Bovengrondse zwembaden: Een betaalbaar alternatief

Voor wie op zoek is naar een meer budgetvriendelijke optie, zijn bovengrondse zwembaden de juiste keuze. Deze zwembaden zijn snel en eenvoudig te installeren, vereisen geen bouwvergunning en nemen weinig ruimte in jouw tuin in.

Er zijn verschillende soorten bovengrondse zwembaden beschikbaar, waaronder opblaasbare zwembaden, stijve frame zwembaden, en zachte frame zwembaden. Opblaasbare zwembaden komen in een verscheidenheid van vormen en grootte en kunnen gemakkelijk worden verplaatst. De stijve frame zwembaden zijn een stuk steviger, maar zijn minder makkelijk te verplaatsen. Tot slot zijn de zwembaden met een zacht frame er in alle soorten en maten, maar ze moeten na een paar jaar worden vervangen omdat ze minder duurzaam zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie