Afbeelding
Foto: Pixabay

Kijk, hier kun je ijsblokjes allemaal voor gebruiken

8 maart 2023 om 13:32 Partnercontent

IJsblokjes zijn ideaal voor het koelen van dranken en het maken van cocktails. Je kunt ze echter voor meer doeleinde gebruiken. Ontdek wat je allemaal met ijsblokjes kunt doen.

Rijst opnieuw verwarmen

Je kunt ijsblokjes gebruiken om rijst opnieuw op te warmen. Hiervoor doe je een ijsblokje bij de rijst voordat je het in de magnetron doet. Het ijsklontje smelt niet, maar zorgt ervoor dat de rijst wordt gestoomd. Dat betekent dat je opgewarmde rijst niet uitdroogt en weer heerlijk luchtig wordt, zonder waterig te zijn. 

Origineel cocktailhapje

Voor een origineel cocktailhapje prik je olijven op prikkers. Leg ze in een ijsklontjesvorm op zo’n manier dat de prikkers naar boven wijzen. Schenk er mousserende wijn overheen, zoals Prosecco, en vries in. Het ijsklontje met de olijf erin staat prachtig in een glas met sprankelend water. Terwijl de ijskoude wijn smelt, kun je genieten van de olijf.

Krullende garnituren

Je kunt ijsblokjes ook gebruiken om groenten, zoals bosui, mooi te laten krullen. Als je de punt van de bosui hebt afgehaald, snijd je het groene deel in dunne sliertjes en laat je het witte boluiteinde intact. Dompel de bosuitjes daarna in water met ijsklontjes en laat ze ongeveer een kwartier staan. Je zult zien dat de groene slierten opkrullen. Droog af met keukenpapier.

Groene groenten

Door groenten na het koken onder te dompelen in water waaraan je ijsklontjes hebt toegevoegd, voorkom je dat ze verder koken en behoud je ook de kleur.

Gezichtsbehandeling

IJsblokjes kun je ook gebruiken om jezelf een gezichtsbehandeling te geven. Op deze manier verbeter je het uiterlijk en de textuur van je huid en verminder je wallen. Voor deze gezichtsbehandeling wikkel je een ijsblokje in een dunne doek. Masseer de huid met een opwaartse beweging. Maak lange strijkbewegingen vanaf het sleutelbeen naar de nek en vervolgens langs de kin en wangen naar het voorhoofd.

Fruitige ijsklontjes

Als je klein fruit - zoals bessen en aardbeien - invriest in een ijsklontjesvorm, krijg je prachtige ijsklontjes. Op deze manier koel je niet alleen je drankje, maar voeg je ook gezond fruit toe. Bovendien staat het leuk.

Zo maak je snel ijsklontjes

Wist je dat er een manier bestaat om water sneller te laten bevriezen? Hiervoor gebruik je geen koud water, maar heet water. Hoe heter het water, hoe sneller het bevriest. Je kunt ook een ijsblokjesmaker gebruiken om in no-time ijsklontjes bij de hand te hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie