Afbeelding
Foto Shutterstock

Leer slim winkelen en de juiste kleding kiezen

14 maart 2023 om 13:07 Partnercontent

Heb je ooit een outfit gekocht en maar één keer gedragen, of de verkeerde maat gekocht en nooit aan ruilen toegekomen? We hebben het allemaal meegemaakt. Het is een veel voorkomend probleem in de modewereld - je denkt dat je het perfecte artikel hebt gekozen, maar het komt toch niet helemaal uit.

Stel je voor dat er een waterdichte methode was om ervoor te zorgen dat je aankopen goed passen, dat ze van goede kwaliteit zijn en vooral dat ze tijdloze stukken worden in je garderobe. We hebben goed nieuws! Door slimme opbergtechnieken te gebruiken en de juiste kleding te kiezen, kan je op de lange termijn tijd en geld besparen. Bovendien kan je zo een garderobe creëren die geschikt is voor elke gelegenheid.

Kies de juiste stijl voor gelegenheden

Als het erom gaat de juiste kleding te kiezen voor een gelegenheid, kan het moeilijk zijn om het precies goed te doen. De stijl die je kiest kan net zo belangrijk zijn als het materiaal en de maat.

Speciale gelegenheden

Voor speciale gelegenheden kies jemisschien voor iets bijzonders, zoals een tijdloze jurk van luxueuze materialen of zelfs een goed passend pak voor de mannen. Ga je voor iets meer casual, zoek dan naar natuurlijke stoffen en neutrale kleuren die het geheel een stijlvolle en tijdloze uitstraling geven.

Dagelijkse kleding

Als het tijd is om iets te kiezen dat comfortabel en toch stijlvol is voor dagelijks gebruik, is een gemakkelijke vuistregel om het bij klassieke stukken te houden - denk aan jeans, T-shirts en truien. Wil je comfortabele kleding dragen, maar er wel stijlvol uitzien? Neem dan eens een kijkje in de Stone Island collectie. Hier vind je kwalitatieve kledingstukken die jarenlang mee gaan. 

Vind de juiste kleding voor jouw lichaamstype

Als het erom gaat het perfecte kledingstuk te vinden, zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden voordat je naar de kassa gaat. De belangrijkste factor is: de juiste kleding voor jouw lichaamstype.

Het is gemakkelijk om je tijdens het winkelen te laten meeslepen en iets trendy te kiezen, maar als het niet goed bij je lichaam past, zal het veel minder flatterend zijn dan wanneer je gewoon iets kiest dat het beste bij je frame past. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

  • Als je brede schouders hebt, zoek dan kleding met een getailleerd silhouet om je vorm in balans te brengen. 
  • Als je tenger gebouwd bent, probeer dan een broekje met hoge taille en jurken en rokken in midi lengte, omdat deze proporties de illusie van extra lengte kunnen wekken. 
  • Als je een zandloperfiguur hebt, helpen riemen de taille in te korten en de aandacht te vestigen op rondingen. 
  • Als je een omgekeerde driehoek hebt (breder bovenlichaam dan onderlichaam), kies dan voor boothalsjes of V-halsjes in plaats van ronde halsjes.

De juiste stof kiezen

Voordat je een kledingstuk koopt, moet je weten van welke stof het gemaakt is. Verschillende stoffen hebben verschillende voor- en nadelen wat betreft hoe ze aanvoelen, hoeveel ze kosten en hoe lang ze meegaan. Als je weet van welke stof elk kledingstuk is gemaakt, kan je beslissen of het het juiste kledingstuk voor jou is.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende stoffen:

  • Katoen: Een natuurlijke stof die licht en ademend is, waardoor het een populaire keuze is voor zomerkleding. Het is ook duurzaam, dus het gaat vele malen gedragen en gewassen mee. 
  • Linnen: Net als katoen ademend en een goede keuze voor zomerkleding vanwege de lichte textuur. Het kreukt echter gemakkelijk, dus tenzij je er de hele dag als een onopgemaakt bed wil uitzien, moet je dit alleen voor speciale gelegenheden bewaren! 
  • Wol: Deze sterke en duurzame stof is ideaal voor winterkleding omdat hij extra warmte biedt zonder te zwaar of oncomfortabel te zijn. Het nadeel? Het heeft de neiging om te krimpen als het verkeerd wordt gewassen, dus volg de instructies zorgvuldig op. 
  • Polyester: Dit gaat twee kanten op; polyester kan heel licht of heel zwaar zijn, afhankelijk van het type dat je kiest. Het is ook kreukvrij, wat sommige soorten super handig maakt voor reiskleding of werkkleding. Houd er wel rekening mee dat polyester niet altijd ademend is, dus kijk goed op het etiket voordat je iets van dit synthetische materiaal koopt. 
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie