Afbeelding
Foto: Nadia Vasil'eva via Pexels

Kun jij de kosten betalen als jouw huisdier zorg nodig heeft?

25 augustus 2023 om 14:29 Partnercontent

Het aantal honden en katten in Nederland is nog altijd onverminderd hoog en dat is niet verwonderlijk. Een hond of kat kan een heel fijne huisgenoot zijn. Hoe heerlijk is het om na een lange dag werken thuis te komen en enthousiast verwelkomd te worden door je trouwe viervoeter? Ook is het heerlijk om lekker met je hond buiten te wandelen of met je kat op schoot een spannend boek te lezen. Maar wat als je huisdier ziek wordt en zorg nodig heeft? Heb jij dan genoeg buffer op je rekening staan waarmee je de zorgkosten kunt betalen? Bij veel mensen is dit helaas niet het geval. Gelukkig zijn er mogelijkheden om te zorgen dat je huisdier de zorg krijgt die hij wellicht nodig heeft zonder dat jij diep in de buidel hoeft te tasten. Wij laten je zien hoe je dit kunt regelen. 

Neem een huisdierverzekering

De beste manier om niet met een hoge factuur van de dierenarts geconfronteerd te hoeven worden, is door een huisdierverzekering af te sluiten. Je kunt deze verzekering vergelijken met je eigen zorgverzekering: heeft jouw dier zorg nodig van een dierenarts, dan worden deze voor een groot deel door jouw verzekering gedekt. Dat kan je heel veel geld schelen want een behandeling bij een dierenarts kan heel erg in de kosten lopen. Denk bijvoorbeeld aan een operatie omdat je kat iets ingeslikt heeft dat daar echt niet voor bedoeld was. Of een operatie voor je hond die tijdens het rennen zijn poot gebroken heeft. Je wilt je dier niet de hulp ontzeggen die het zo hard nodig heeft en met deze huisdierverzekering weet je zeker dat je huisdier goed geholpen zal worden. Bekijk daarom eens welke verzekering het beste bij jouw huisdier past en sluit je polis dan zo snel mogelijk af. 

Lees de voorwaarden

Wanneer je besluit om bijvoorbeeld een hondenverzekering te nemen, dan is het belangrijk om de voorwaarden even goed door te nemen. Het is namelijk zo dat niet alle vormen van zorg vergoed worden. Moet jouw hond bijvoorbeeld gesteriliseerd worden zodat je niet met onverwacht nageslacht komt te zitten, dan wordt dit niet door je verzekering gedekt. Ook moet je weten dat je verzekeraar tachtig procent van de totale kosten betaalt. Dat betekent dat de eerste twintig procent voor jouw rekening komt. Een verzekering dekt dus niet alles, maar zorgt er wel voor dat jij niet alle kosten hoeft op te hoesten. Dat kan je al heel snel heel veel geld schelen want een behandeling bij de dierenarts kan snel in de papieren lopen. 

Vandaag nog je verzekering afsluiten

Lijkt deze huisdierverzekering jou iets? Dan kun je gelijk even naar de site van een van de betere verzekeringsmaatschappijen gaan om je polis online af te sluiten. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Univé. Op deze site kun je bekijken wat je allemaal kunt verzekeren en met een paar klikken op de muis heb je je polis afgesloten. Een kind kan de was doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie