Afbeelding
PR Domenica Strijk Trio

Concert Domenica Strijk Trio

10 maart 2020 om 19:00 Podiumkunsten

DUIVENDRECHT Het Domenica Strijk Trio treedt zondag 15 maart om 15.00 uur op in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129.

Ze spelen het strijktrio op. 9 in c moll van Ludwig van Beethoven, van Luigi Boccherini spelen zij uit trios op. 36 en van Franz Schubert het Trio in B-dur.  Het Domenica Strijk Trio staat onder leiding van Tony Rous en bestaat uit Tony Rous (viool), Suzan Rous (altviool) en Martin Bungeroth (cello). De entree bedraagt 15 euro. Kaarten zijn te reserveren via de website www.stichtingkleinoot.nl.


 TONY ROUS Won op 14 jarige leeftijd een wedstrijd voor jonge violisten in Ustí (Tsjechische republiek). Genoot zijn opleiding aan de conservatoria van Brno en Praag en vervolgde zijn studie in Brussel bij Prof. Poulet en later barokviool bij Sigiswald Kuikens. Van 1969 was hij tweede concertmeester van het staatskamerorkest in Pardubice. Sinds 1976 tot 2010 eerste violist in het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam. Was jarenlang primarius van Amsterdamse strijkkwartet en Florestan ensemble, die speelde klassieke en romantische kamermuziek op historisch authentieke instrumenten. Tegenwoordig is hij lid van het Tsjechisch baroktrio en het Domenica Ensemble. Met al deze ensembles gaf hij vele concerten in verschillende Europese landen en Verenigde staten.
 
SUZAN ROUS  Suzan begon met vioollessen bij haar vader, Later is zij overgegaan op altviool en studeerde bij Jürgen Kussmaul aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Met het Prinsekwartet studeerde zij aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie en gaf zij concerten in Nederland en het buitenland. Tot 2008 maakte Suzan deel uit van het orkest van het Nationaal Theater in Praag. Tegenwoordig is Suzan altvioliste van het Domenica consort. Naast haar kamermuziekactiviteiten remplaceert zij regelmatig bij Nederlandse Symfonieorkesten en het Combattimento Consort Amsterdam.
 
MARTIN BUNGEROTH Martin Bungeroth studeerde cello aan de Berlijnse Universiteit voor de Kunsten, aan de Freiburg University of Music (Diploma) en aan de universiteit voor Muziek en Dans Keulen (Master). Tijdens en na zijn studie werkte Martin in verschillende Duitse orkesten (Hamburg Symphoniker, Keuls Opera Orkest). Tot 2012 was hij eerste aanvoerder in het Regensburg Opera Orkest. Sindsdien werkt Martin als tweede aanvoerder cello in de Sinfonia Rotterdam en als cello remplacant in het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie