'The Undergound': wat moet er gebeuren voordat je je niets anders voelt dan een clown?
'The Undergound': wat moet er gebeuren voordat je je niets anders voelt dan een clown? Jelmer Buitenga.
ZOMERUITJE

NITE speelt ´The Underground’ in Bostheater

13 augustus 2022 om 09:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble (Nite) speelt van 24 augustus tot en met 3 september de voorstelling ‘The Underground’ in het Bostheater in het Amsterdamse Bos. De voorstelling van regisseur Guy Weizman is gebaseerd op Dostjoveksi’s ‘Aantekening uit het ondergrondse’.

Geïnspireerd op het boek schreef Rik van den Bos een actuele tekst over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, en wie het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel. Het resultaat is dat hij zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge. Een rol die wordt vertolkt door Sanne den Hartogh. 

De voorstelling gaat over wat er moet gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown, een pipo in de marge. En wat gebeurt er als je daar helemaal klaar mee bent?

Het werk van regisseur Guy Weizman is maximalistisch. De voorstelling biedt een rollercoaster van theater, dans en muziek. Zelfs de kostuums van internationaal modehuis Maison the Faux zijn een essentieel onderdeel van het karakter van de personages.

NITE is is een initiatief van Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie