Arthur van Dijk en Joke Geldhof.
Arthur van Dijk en Joke Geldhof. Provincie Noord-Holland

Joke Geldhof benoemd tot waarnemend burgemeester gemeente Ouder-Amstel

23 januari 2024 om 22:06 Politiek Tips van de redactie

OUDER-AMSTEL In goed overleg met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad van Ouder-Amstel heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, Joke Geldhof met ingang van 1 februari benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel.

Burgemeester Joyce Langenacker heeft onlangs haar ambtsketen overgedragen en wordt per 30 januari de nieuwe burgemeester van Zeist. Geldhof blijft waarnemend burgemeester van Ouder-Amstel totdat de procedure voor een nieuwe burgemeester is afgerond. De verwachting is dat in het najaar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester voor Ouder-Amstel wordt benoemd.

Joke Geldhof (1960) was van 2021 tot 2023 heemraad van Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk en verantwoordelijk voor de waterketen, duurzaamheid, energie en innovatie. Van 2011 tot 2019 was zij gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Water, Waddenzee, Ruimte en Wonen. Vanaf 1999 tot 2011 was zij lid van Provinciale Staten en D66 fractievoorzitter van de provincie Noord-Holland. Joke Geldhof heeft gestudeerd aan de HTS in Amsterdam en woont in Amsterdam.


Arthur van Dijk met Joke Geldhof. - Foto: Provincie Noord-Holland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie