Inbreker forceert tuindeur met schroevendraaier.
Inbreker forceert tuindeur met schroevendraaier. NIPW

Hogere boetes voor inbrekersmateriaal

26 juli 2019 om 07:00 Politiek

OUDER-AMSTEL Er komt een nieuwe maatregel in de strijd tegen woninginbraken. Wanneer personen bij controles door de politie herhaaldelijk inbrekersmateriaal bij zich hebben, wordt een boete van 2.500 euro opgelegd. Dit gebeurt door het opleggen van een last onder dwangsom.

Burgemeester Langenacker: "Het aantal woninginbraken is de afgelopen periode gelukkig weer gedaald. Dit willen we graag zo houden. Deze maatregel is bedoeld om het aantal woninginbraken zoveel mogelijk terug te dringen door het opleggen van forsere boetes bij het aantreffen van inbrekersmateriaal. Dit kan extra helpen om inbrekers af te schrikken. De hoogte van deze boetes wordt ook gehanteerd in de andere Amstellandgemeenten, waar deze maatregel al eerder werd ingevoerd".

TER INZAGE Het beleid ligt met ingang van 10 juli gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Ouder-Amstel, Vondelstraat 1 te Ouderkerk aan de Amstel (geopend: maandag, dinsdag en donderdag van 08.00 tot 17.00 uur, op woensdag van 08.00 tot 19.30 uur en op vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie