Afbeelding
GroenLinks Ouder-Amstel

GroenLinks Ouder-Amstel demonstreert voor betaalbaar wonen

13 september 2021 om 13:08 Politiek

OUDER-AMSTEL GroenLinks Ouder-Amstel was afgelopen zondag aanwezig bij het Woonprotest in Amsterdam. Samen met allerlei andere organisaties pleit de partij voor steviger ingrijpen tegen de wooncrisis die Nederland en ook onze eigen gemeente teistert. Een betaalbare woning moet voor iedereen bereikbaar zijn, vindt de partij.

Zondag 12 september was GroenLinks Ouder-Amstel aanwezig op het woonprotest in het Westerpark in Amsterdam. De demonstratie stond in het teken van de wooncrisis die heel Nederland teistert, en had een paar duidelijke doelen voor de landelijke overheid: 1) garandeer voldoende betaalbare huisvesting; 2) herpak de grip op de escalerende huur- en huizenprijzen; 3) stop het benadelen van arme mensen en mensen van kleur en 4) pak doorgeslagen beleggers aan. 

Namens GroenLinks Ouder-Amstel waren fractievoorzitter Lily Kreca, fractie-assistent Femke Soppe, wethouder Axel Boomgaars, oud-wethouder Jacqueline de Maa en lokaal betrokken leden aanwezig. Femke Soppe zegt: “Het is heel belangrijk dat we met zijn allen laten horen dat we deze wooncrisis niet acceptabel vinden en actie willen van de landelijke overheid. Bouwen alleen is niet genoeg, het marktdenken is zo doorgeslagen dat een woning tegenwoordig gebruikt wordt om aan te verdienen in plaats van om in te wonen. Ook in Ouder-Amstel zien we jongeren nog thuis wonen omdat ze niks betaalbaars in de buurt kunnen vinden.”

Lokaal zet GroenLinks Ouder-Amstel zich ook in voor betaalbaar wonen. Zo moet bij alle nieuwbouw minstens 30% sociale huur zijn, worden de huren in de middeldure huur voor lange tijd vastgelegd zodat ze betaalbaar blijven, en knokt de partij voor woningen die groot genoeg zijn om fatsoenlijk in te kunnen leven.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie