Er is nauwelijks verlichting bij de plas.
Er is nauwelijks verlichting bij de plas. Archief BDU, Monique Sons

Verbeteringen rondom Ouderkerkerplas

21 oktober 2021 om 09:00 Politiek

OUDERKERK Er worden diverse verbeteringen gerealiseerd rondom de Ouderkerkerplas. Dit meldde burgemeester Langenacker tijdens de commissievergadering van 14 oktober naar aanleiding van vragen van de VVD. 

Frans Slats (VVD): “Wij hebben diverse voorstellen gedaan om het gebied aantrekkelijker te maken. Denk aan goede verlichting zodat je ook ‘s avonds veilig naar de nieuwe horeca kunt of kunt bootcampen, maar ook verbetering van de speeltuinen en sportmogelijkheden. Wij zijn dan ook blij om te horen dat deze nu meegenomen worden in de plannen van het groen gebied voor volgend jaar.” 

Op 27 februari 2020 heeft de raad op initiatief van de VVD en CDA een motie aangenomen gericht op het versterken van de recreatieve en sportieve functie van de Ouderkerkerplas te vergroten met behoud van de ecologische functies. Daarbij zijn diverse concrete suggesties gedaan. Sindsdien zijn er maatregelen genomen om de kwaliteit van het water en het strand te verbeteren en is er een duidelijker onderscheid gemaakt tussen de gebieden waar honden los mogen lopen en waar niet. Andere gewenste verbeteringen bleven tot nu toe uit.  

Frans Slats (VVD): “Er is nauwelijks verlichting bij de plas waardoor het gebied ‘s avonds niet aantrekkelijk is om te bezoeken, terwijl er nieuwe horeca is die ook ‘s avonds de moeite waard is om te bezoeken en de plas een mooi gebied is om ‘s avonds te sporten of te wandelen. Daarom hebben we gevraagd om de verlichting snel te verbeteren.” 

De VVD wil ook dat er meer speel- en sportmogelijkheden worden gecreëerd. Slats: “Er staan nauwelijks speeltoestellen terwijl steeds meer kinderen de weg weten te vinden naar de plas. Ook kan er veel meer gedaan worden om het gebied aantrekkelijker te maken om te sporten. Denk aan een trimbaan of fitness-toestellen zoals je die ook in het Amsterdamse bos hebt.”  

De VVD heeft tijdens de laatste raadsvergadering daarom gevraagd aan het college om dit snel op te pakken. Tijdens de commissievergadering van 14 oktober meldde burgemeester Langenacker dat zij hier gesprekken over heeft gevoerd met het groengebied en dat de voorstellen worden meegenomen in de uitvoeringsplannen van het Groengebied voor 2022. Slats (VVD): “Top dat dit nu snel wordt opgepakt. De Ouderkerkerplas wordt zo nog aantrekkelijker voor onze inwoners om te recreëren en sporten”.  
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie