Heeft de raad zitten slapen?

1 nov, 10:14 Politiek
Marion Kiewik
Gemeente betrekt inwoners bij herplant bomen in grote herinrichtingsprojecten, zoals in Koninginnenbuurt (foto) en Rijksstraatweg.
Gemeente betrekt inwoners bij herplant bomen in grote herinrichtingsprojecten, zoals in Koninginnenbuurt (foto) en Rijksstraatweg.

OUDER-AMSTEL Voortschrijdend inzicht bij enkele fracties over het Bomencompensatiefonds, het Gezellenhuis mag worden verkocht en gerenoveerd, en de invoering van diftar per 1 januari gaat door; dat waren enkele van de uitkomsten van de vergadering van de gemeenteraad op 28 oktober.

DISCIPLINE Hoogste tijd om als voorzitter de teugels aan te halen, zo leek burgemeester Langenacker te denken. Heel beslist besloot zij een deel van de vele ingediende vragen niet ter plekke te behandelen; die waren namelijk binnengekomen na de formele deadline. Het college van B en W zal deze vragen later schriftelijk beantwoorden, zegde zij toe. Jammer voor de toehoorders; die blijven zitten met de open vragen.

DIFTAR Een van de onbeantwoorde vragen, door VVD en D66 gesteld, ging over diftar. Toch kon die alsnog aan de orde komen, bij de ingediende motie vreemd over hetzelfde onderwerp. Met die motie verzochten OAA, NB en PvdA wethouder Boomgaars de invoering van diftar uit te stellen naar 1 juli 2022. Immers, bij de ui..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 8 uur geleden Kettinggesprek Carla Distelbrink: ‘Dit voelt als verrijking van mijn leven’
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1 aug, 14:01 Droogte leidt niet tot drinkwatertekort in Amstelland
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 24 jul, 09:00 Kettinggesprek Ingomar Klaui: ‘Ik ben enorm trots dat het is gelukt’
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 19 jul, 11:30 Kettinggesprek Willem Jansen: ‘Ik had graag nog een periode doorgegaan’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 13 jul, 09:00 Reserves Ouder-Amstel beneden peil
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk 9 jul, 11:30 Sommige sprookjes bestaan, andere sprookjes komen tot leven in een boek

Mis niks, lees alles van Ouder-Amstel


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ouder-Amstel en omliggende plaatsen met Weekblad voor Ouder-Amstel. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Weelblad voor Ouder-Amstel lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ouder-Amstel.