Koopwoningen
Koopwoningen Archief BDU

Men schrijft ons: Opkoopbescherming

10 november 2021 om 15:00 Politiek

OUDER-AMSTEL Opkoopbescherming in de woningwet treedt per 1 januari 2022 in werking. Om woningzoekenden, waaronder starters en middeninkomens, op de woningmarkt meerkans te geven op een betaalbare koopwoning, kan de gemeente er straks voor kiezen een opkoopbescherming in te voeren. 

De druk op de woningmarkt wordt in het hele land flink gevoeld. Steeds meer mensen hebben moeite met het vinden van een betaalbare koopwoning.De opkoop bescherming geldt vooralsnog voor een periode van 5 jaar. Hierna vindt een evaluatie plaats naar de noodzaak en relevantie van deze maatregel in de economische situatie van dat moment. 

AMENDEMENT Aansluitend hierop zal de fractie van Ouder-Amstel Anders in de raadsvergadering van donderdag 11 november komen met een amendement hiervoor. Ouder-Amstel Anders zal in haar motie het college verzoeken te komen tot een raadsvoorstel dat toeziet op de opkoopbescherming en zelfbewoningsplicht binnen onze gemeente. Daar waar nodig de Huisvestingsverordening hierop aan te vullen.

Wij hopen dat dit amendement een brede ondersteuning vindt zodat we gezamenlijk meervoor onze inwoners kunnen betekenen en zij niet ten prooi vallen aan beleggers. Waardoor de inwoners een zeer hoge huur moeten gaan betalen terwijl deze woningen anders een betaalbare koopwoning voor onze inwoners kan blijven. In een eerder stadium zijn voor de nieuwbouwprojecten al vragen over opkoopbescherming en zelfbewoningsplicht gesteld door meerdere partijen maar door deze nieuwe wetgeving ligt dit een stuk duidelijker.

Ouder-Amstel Anders, Paulette Koek-Baks

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie