Het rommelt binnen de partij.
Het rommelt binnen de partij. Aangeleverd | Archief

Natuurlijk Belang Ouder-Amstel gaat met drie fractieleden verder, bestuur legt taken neer

6 oktober 2022 om 10:00 Politiek

OUDER-AMSTEL Het bestuur van vereniging Natuurlijk Belang heeft besloten om met onmiddellijke ingang zijn functie en taken neer te leggen.
Er is een verschil van inzicht ontstaan over de werkwijze en samenwerking tussen bestuur en fractie. Jacques Bos stapte al eerder uit de partij, Natuurlijk Belang gaat met drie fractieleden verder. Rita Smit, de nieuwe fractievoorzitter (per 1 september) reageert namens de partij dat zij veel begrip en steun ondervinden.

Het bestuur liet eerder deze week weten op te stappen: ‘Wij hebben te allen tijde het belang van de vereniging en de kiezer in acht genomen en hadden graag een andere uitkomst gezien. Wij wensen het toekomstige bestuur veel succes”, aldus het nu voormalige bestuur van de partij. Wie de nieuwe bestuursleden van de partij worden, is niet bekend gemaakt.

Het rommelt al even binnen de partij. Eind september werd bekend dat Jacques Bos de fractie verlaten heeft. Zijn reden om uit de partij te stappen was een ‘onverenigbaarheid van karakters en verschil van inzicht’. Hij gaat als een zelfstandige fractie verder. De fractie van Natuurlijk Belang bestaat nu nog uit Rita Smit, Pia Verheul en Dolf van Muyden.

REACTIE NATUURLIJK BELANG Voorzitter Rita Smit reageert namens de partij: “Nieuw perspectief voor Natuurlijk Belang maar met het zelfde enthousiasme en nog meer inzet om voor u, onze kiezers en onze inwoners, het allerbeste te bereiken wat politiek mogelijk is. Helaas verliet Jacques Bos onze fractie, volgens hem wegens “onverenigbaarheid van karakters”. Zijn partner, lid van het bestuur, heeft hem daarin gevolgd. Gelukkig is door zijn vertrek voorkomen dat u in uw vertrouwen in Natuurlijk Belang teleurgesteld kan worden. Dat geldt ook voor de kiezers die op hem stemden. Goede samenwerking stellen wij als prioriteit, daarom het luisteren naar u en uw signalen over datgene wat u mist in uw buurt, verbeterd wil zien et cetera. Uw kritiek begrijpen en proberen verder te brengen in raadsbesluiten. Daar gaat het ons om. De laatste paar dagen ondervinden wij veel begrip en steun om onze taak in de nieuwe setting voort te zetten. Wij zijn van plan maandelijks politieke cafés te organiseren, dus kijk uit naar onder onze berichten daarover.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie