Asmtelland Lokaal
Asmtelland Lokaal Amstelland Lokaal

Men schrijft ons: Diftar(pasjes) en Lift Station Duivendrecht

26 november 2022 om 11:30 Politiek

OUDER-AMSTEL In de commissie ruimte werd vorige dinsdagavond de evaluatie van het pasjessysteem afval besproken. Amstelland Lokaal heeft daarover kritische vragen gesteld. Wij vinden de evaluatie niet compleet en representatief, want er is gemeten over een half jaar en na corona. Verder zijn de inwoners niet meegenomen in deze evaluatie. 

De wethouder gaf aan dat er later nog een evaluatie komt. Wat ons betreft nadat er enkele verbeteringen zijn aangebracht in de dienstverlening. Zoals bijvoorbeeld als er een storing is, dat afval naar de afvaldepots gebracht kan worden. En dat er een (tijdelijk) laadpunt komt in het dorpshuis Duivendrecht. Zo ook moet wat ons betreft het makkelijker worden om medisch afval (incontinentie luiers en dergelijke) weg te brengen, samen met de hulp van de huisarts en de apotheek. (andere partijen hebben dit punt ook genoemd) De wethouder gaf ook aan dat er nog te veel plastic verpakkingen in de supermarkten zijn, naar aanleiding van onze vraag hierover. Dit moet toch te verminderen zijn?

Volgens ons kunnen de  kosten omlaag voor de inwoner als er een goede, kostenbewuste, aanbesteding komt voor een nieuwe afvalverwerker. Vinden wij Diftar een succes?  Zeker nog niet. Het gewraakte pasjes systeem is er, maar er zijn nog verbeteringen nodig om inwoners een goede service te geven. Er is dus nog werk aan de afvalwinkel.

LIFT Amstelland Lokaal had ook nog vragen met betrekking tot de beoogde lift bij station Duivendrecht. Het goede nieuws is dat er een lift komt bij station Duivendrecht aan de kant van de Rijksstraatweg. Dit is een opluchting voor de mensen die slecht ter been zijn of met een kinderwagen het station in moeten en de lange, hoge trap naar boven moeten beklimmen. De wethouder heeft aan ons bevestigd dat er een participatietraject komt met de omwonenden zodat er een goede toegang komt en rekening wordt gehouden met de omwonenden. Wij zullen dit goed in de gaten houden. 

Jacques Bos, Amstelland Lokaal

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie