Barbara de Rijke wordt burgemeester in Blaricum.
Barbara de Rijke wordt burgemeester in Blaricum. Gemeente Ouder-Amstel

Wethouder Barbara de Reijke wordt nieuwe burgemeester van Blaricum

8 december 2022 om 12:04 Politiek

OUDER-AMSTEL Wethouder Barbara de Reijke wordt vanaf februari burgemeester van Blaricum. Dat heeft de gemeenteraad van die gemeente gisteravond besloten tijdens een speciale raadsvergadering.

De Reijke wordt daarmee de opvolger van Joan de Zwart-Bloch, die in april aankondigde begin volgend jaar na vijftien jaar te stoppen als burgemeester van Blaricum. De beëdiging van Barbara de Reijke staat gepland op woensdag 8 februari in de Dorpskerk.

Gemeente Ouder-Amstel is trots op ‘hun’ wethouder. “We zijn trots dat onze wethouder Barbara de Reijke wordt voorgedragen als burgemeester van Blaricum, een gemeente op plek 11 van de beste gemeenten in Nederland en met ruim 12.000 inwoners. De gemeente Blaricum krijgt met haar een enthousiaste en pragmatische burgemeester die met humor en integriteit op zoek gaat naar de beste oplossing voor alle betrokkenen”, aldus de gemeente in een verklaring.

Barbara de Reijke (1975) is sinds 2014 actief in de gemeenteraad van Ouder-Amstel. Inmiddels is zij ruim vier jaar wethouder (VVD) van de gemeente Ouder-Amstel met de portefeuilles Financiën, Ruimtelijke Ordening, Wonen, Sport en Gezondheid.  De Reijke is na haar studie medische biologie en een MBA lange tijd werkzaam geweest in verschillende bestuurlijke functies in de zorg. Van 2014 tot 2018 was zij fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Ouder-Amstel. 

In een reactie op Twitter reageert De Reijke verheugd: “Vereerd dat ik ben voorgedragen als burgemeester van het prachtige Blaricum!”

De gemeente laat weten de wethouder op een later moment ‘op een Ouder-Amstelse wijze’ uit te wuiven.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?

Dagelijks of wekelijks het nieuws in je inbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie