Het originele ontwerp van het nieuwe Centrumplan.
Het originele ontwerp van het nieuwe Centrumplan. Gemeente Ouder-Amstel

Amstelland Lokaal zet zich in voor een mooi en betaalbaar Centrumplan

24 januari 2023 om 12:38 Politiek

OUDER-AMSTEL Amstelland Lokaal vindt het erg belangrijk dan ‘t Kampje een open en mooi plein wordt. Voorop staat dat het plein voor iedereen toegankelijk is. Het document Spijkers met Koppen dat is ontstaan uit een participatie van onze inwoners, is daar een duidelijke en mooie basis voor.

Amstelland Lokaal vindt wel dat er ondertussen genoeg hierover gepraat is en wil dan ook dat er nu snel met de uitvoering aan de slag wordt gegaan. Dit hebben wij duidelijk in de commissievergadering Ruimte en gebiedsontwikkeling ook duidelijk aangegeven.

De huidige economische en financiële situatie is anders dan een paar jaar geleden toen de basis van dit plan werd gelegd. En dat betekent dat er nu keuzes gemaakt zullen moeten worden. Maar om het toch te kunnen realiseren betekent niet dat hier alles voor moet wijken.

De nu gedane voorstellen om te bezuinigen, zoals het verkopen van Het Schapenweitje, of te bezuinigen op de soort klinkers, lijken ons niet de juiste oplossing. Toch zullen we met elkaar keuzes moeten maken om het wel betaalbaar te houden. Een goede budgetbewaking is dus erg belangrijk.

Communicatie met de inwoners blijft nodig, willen we het Centrumplan kunnen laten slagen. Amstelland Lokaal blijft zich hard maken voor een goede uitvoering van dit plan. Om te komen tot een mooi centrum, waar iedereen blij van wordt.

De partij is te bereiken via Jacques.Bos@ouder-amstel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie