Wethouder Barbara de Reijke.
Wethouder Barbara de Reijke. Gemeente Ouder-Amstel

Wethouder De Reijke neemt afscheid van raad, Victor Frequin geïnstalleerd

30 januari 2023 om 16:45 Politiek

OUDER-AMSTEL Afgelopen donderdag heeft Barbara de Reijke afscheid genomen van de gemeenteraad als wethouder. Zij gaat in februari aan de slag als burgemeester van Blaricum.

Burgemeester Langenacker bedankt de De Reijke ‘namens de gemeenteraad, het college, de inwoners en de ambtelijke organisatie’ voor haar inzet. Uit handen van de burgemeester ontving de vertrekkend wethouder een turquoise ketting en een oorkonde.

“Afscheid als wethouder, betekent ook een afscheid van de gemeente Ouder-Amstel. Waar ik inmiddels meer dan 15 jaar met veel plezier heb gewoond. Mijn kinderen zijn hier geboren, dus Ouder-Amstel blijft ook altijd in hun paspoort staan”, aldus De Reijke. Ze vestigt in haar afscheidsspeech ook nog even de aandacht op de werkdruk die wethouders ervaren in de gemeentelijke politiek. Ze verwijst naar een artikel in de Trouw. “Inwoners en de raad hebben hele hoge verwachtingen van de raad en van het college. Nu nog meer, dan voorheen. Je krijgt vooral te horen wat je niet goed doet (aldus het artikel). Ook hier zien we die druk”, zo geeft zij aan. “De ambities en verwachtingen zijn ook hier niet minder groot. Dat is niet altijd even makkelijk voor de organisatie. Ik denk dat het ook belangrijk is om daar aandacht voor te vragen. Het samenspel met inwoners, raad, college en ambtelijke organisatie loopt daar ook niet altijd optimaal. Mijn wens is voor de gemeente een positieve en opbouwende wijze voor alle partijen. Ik denk dat je daarmee ook het allermeest kan bereiken. Positieve energie is van essentieel belang en dat wens ik jullie dan ook van harte toe”, aldus de toekomstig burgemeester aan de raad van Ouder-Amstel. “Weet dat Ouder-Amstel altijd een plekje in mijn hart blijft houden.”

De Reijke begon in 2013 als fractieassistent voor de VVD. Kort daarna werd ze fractievoorzitter vanaf 2014 tot 2018. In 2018 begon ze aan haar eerste termijn als wethouder. In haar portefeuille had De Reijke Financiën, Ruimtelijke Ordening, Wonen, Sport en Gezondheid. 

FREQUIN 

Dezelfde avond werd Victor Frequin geïnstalleerd als wethouder. Victor Frequin is geen onbekende in de regio. Hij is sinds 2010 gemeenteraadslid voor de VVD in Amstelveen en vervult daarnaast nog een aantal bestuurlijke functies. 

Uit handen van wethouder Koek-Baks kreeg Frequin een wethouderspenning en een speld. “Ik vind het een grote eer om wethouder in Ouder-Amstel te mogen worden. Ik zie uit naar een leuke samenwerking. Ik heb er zin in, graag ieders hulp, dan wordt het een succes”, zo sluit Frequin zijn welkomstspeech af.

Victor Frequin

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie