V.l.n.r. Sophie Witteveen (nr 16), Gerda Bakker (nr 7) en Megan Vermeulen (nr 17) in Ouderkerk.
V.l.n.r. Sophie Witteveen (nr 16), Gerda Bakker (nr 7) en Megan Vermeulen (nr 17) in Ouderkerk. Aangeleverd

Gerda Bakker kandidaat voor Provinciale Staten: ‘woningbouw in Ouder-Amstel en betere bereikbaarheid N522’

5 maart 2023 om 15:00 Politiek

OUDER-AMSTEL Gerda Bakker heeft zich voor de regio Amstelveen en Ouder-Amstel kandidaat gesteld voor de Provinciale Statenverkiezingen. 

De Amstelveense is 52 jaar en woont met haar gezin in Amstelveen Westwijk. Ze is 14 jaar werkzaam geweest bij de provincie Utrecht. “Na onze verhuizing naar Amstelveen in 2014 en een andere werkkring bij een ministerie in Den Haag, was voor mij de weg vrij om mij kandidaat te stellen voor Provinciale Staten Noord-Holland”, zo vertelt ze. “Vanuit mijn achtergrond is het een logische keuze om mij te richten op de Provinciale Staten. Ik weet immers als geen ander van het reilen en zeilen bij een provincie. Bovendien ben ik werkzaam als ambtenaar in Den Haag waardoor ik ook makkelijk de lijntjes naar de Haagse politiek kan leggen.”

Voor Ouder-Amstel zijn er een aantal punten waarop ze het verschil wil maken. “In Ouder-Amstel nemen we het klimaat serieus en willen we de wereld schoner, mooier en gezonder doorgeven aan onze (klein)kinderen. Zo horen windmolens op zee en niet op land. In Ouder-Amstel moet iedereen veilig en vlot van A naar B kunnen reizen. Daarom wil ik de de bereikbaarheid verbeteren door meer te investeren in het onderhoud van wegen, bruggen en viaducten. Ook willen we zorgen dat nieuwe woonwijken goed bereikbaar zijn. We zetten in op een verbetering van de N522 (Burgemeester Stramanweg).”

“Jong en oud moeten fijn en betaalbaar kunnen wonen in Ouder-Amstel. Zoveel mogelijk mensen moeten in hun eigen omgeving een huis kunnen vinden dat bij hen past”, zo gaat ze verder. “Daarom versnelt de VVD de woningbouw door meer bouwlocaties toe te staan zoals in de gemeente Ouder-Amstel. Ook verkorten we bouwprocedures door regels simpeler te maken. Ondernemers en bedrijven zorgen voor werk, bruisende buurten, levendige winkelstraten en zijn de basis van een welvarend Ouder-Amstel. Daarom versterkt de VVD de economie door te denken in kansen en nieuwe ontwikkelingen. We vereenvoudigen regels en verbeteren het vestigingsklimaat door ruimte te blijven bieden aan ondernemers; tevens stimuleert de VVD het vestigingsklimaat in kleine kernen als Ouderkerk aan de Amstel. Het leven in onze gemeenten is al duur genoeg. Daarom waakt de VVD ervoor dat de provinciale belastingen de laagste van Nederland blijven. Zo moet de provincie keuzes durven maken en zich concentreren op haar kerntaken en alleen doen wat nodig is”, aldus Gerda Bakker.

Gerda Bakker, VVD Lijst 3, plaats 7 (haar geluksgetal).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie