Zorgen zijn er in de commissie vooral voor huisvesting van ‘eigen bewoners’ en daarnaast voor vitale beroepen en mantelzorgers.
Zorgen zijn er in de commissie vooral voor huisvesting van ‘eigen bewoners’ en daarnaast voor vitale beroepen en mantelzorgers. sabinevanerp | Pixabat

Woon(zorg)beleid zorgt voor rommelig debat in commissie: ‘nog niet de kaders om verder te gaan’

18 november 2023 om 10:31 Politiek

OUDER-AMSTEL In een eerdere commissie Burger en Bestuur is besloten om de discussie over het woon(zorg)beleid in een volgend overleg te doen. In de commissievergadering van 16 november was het de bedoeling om de discussie te voeren, alleen bleek al snel dat de commissie meer kaders nodig heeft om een goede discussie te kunnen voeren. Uiteindelijk gaf wethouder Victor Frequin (Wonen) een aantal handvatten en de suggestie om vooral in de regio te kijken naar goede voorbeelden van huisvesting.

Het was geen hectisch debat met een rommelige start. Aan de commissie werd de ruimte gegund om intern te discussiëren. Zorgen zijn er vooral voor huisvesting van ‘eigen bewoners’ en daarnaast voor vitale beroepen en mantelzorgers. Daarbij de aandacht voor de partij die verhuur doet van de sociale huurwoningen. Aandachtspunten zijn de wettelijke afhankelijkheden en de invulling van sociale koopwoningen. Zelfs ‘Google’ werd al even ingezet deze vergadering. Afspraak is dat er vanuit het college een document met kaders komt, waarmee de commissieleden dan weer verder kunnen. De discussie over het woon(zorg)beleid wordt vervolgd.

Henk Peter Blok

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie