Impressie van de luifel op het station.
Impressie van de luifel op het station. Gemeente Ouder-Amstel

Hoorzitting over luifel station Duivendrecht: ‘20 centimeter te groot, maar blij met lift’

1 december 2023 om 11:54 Politiek

DUIVENDRECHT Een onafhankelijke commissie mocht zich dinsdag tijdens een hoorzitting buigen over twee bezwaarschriften, ingediend door bewoners uit Duivendrecht. Die gaan over de bezwaren tegen een geplande grote luifel bij station Duivendrecht. Punt van bezwaar is de grootte van de luifel, maar ook het niet serieus betrekken van de bewoners rondom het Kerkplein. 

De bewoners missen een participatieproject. Daarbij kwam de stelling (gezien tijdslijnen en mailwisseling) dat de bewoners en zo ook de raad, niet correct door de gemeente zijn geïnformeerd. De aanwezige ambtenaren waren onvoldoende bekend met het gelopen traject. Een reactie was dat de luifel inderdaad 20 centimeter te groot is, maar dat de vergunning voldoet. Een andere vraag was waar het idee van een grote luifel vandaan komt. Naast een aantasting van het plein, zijn de bewoners bang dat dit een nieuwe hangplek wordt. De aanwezige vertegenwoordiger van ProRail wijst daarin naar de gemeente. De gemeente is opdrachtgever en ProRail de uitvoerder.

Het advies vanuit de onafhankelijke commissie was om gedurende de bezwaarprocedure toch vooral met elkaar in gesprek te gaan. De behandeling van de bezwaren kan een aantal weken duren. ProRail gaf aan dat de bouw voor eind 2024 gepland staat. Goede nieuws tijdens de hoorzitting was dat de komst van de lift, die feitelijk gewenst is, door alle partijen zeer gewaardeerd wordt.

Henk Peter Blok


Impressie van de nieuwe lift op station Duivendrecht. - foto: Gemeente Ouder-Amstel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie