Afbeelding
Archief

Inleidende zitting tegen verdachte moord Duivendrecht

24 februari 2020 om 16:15 Rechtbank

DUIVENDRECHT In de rechtbank in Amsterdam vindt woensdag 26 februari een inleidende zitting plaats in de strafzaak tegen A.M. (49) uit Amsterdam, die ervan verdacht wordt de 34-jarige Seif Ahmed te hebben doodgeschoten op 1 oktober vorig jaar. 

Het slachtoffer, van Egyptische afkomst, werd door een voorbijganger begin oktober zwaargewond aangetroffen in zijn auto op een parkeerplaats aan de Buitensingel. Zijn dochtertje van veertien maanden zat op de achterbank, zij bleef ongedeerd. Hulpverleners hebben nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Seif Ahmed was in 2015 in Nederland komen wonen. Met een vrouw die hij hier heeft ontmoet, had de Egyptenaar inmiddels twee kinderen. Sinds mei 2016 runde Seif als kapper een eenmanszaak in Amsterdam Nieuw-West. Hij was niet bekend bij de politie.

AFSPRAAK MET VRIEND Dinsdag 1 oktober verlaat Seif rond 14.00 het OLVG-ziekenhuis aan de Jan Tooropstraat. Hij was daar bij zijn zoontje, dat een paar dagen eerder voor behandeling is opgenomen. Zijn vrouw lost hem af en Seif ontfermt zich vanaf dat moment over hun veertien maanden oude dochtertje. Hij gaat thuis douchen en omkleden, waarna hij met het kleine meisje vertrekt voor een afspraak met een vriend. Deze man ontmoet hij in Amsterdam West.

De vriend helpt Seif met zijn financiën, hij was van plan een huis te kopen voor zijn gezin. Na een kort praatje stappen de mannen ieder in hun eigen auto en rijden ze naar het tankstation van de Makro in Duivendrecht. Op bewakingsbeelden van de Makro is te zien dat Seif met zijn witte Volkswagen, een Golf stationwagon, om 15.12 uur komt aanrijden achter de vriend aan. Diezelfde Golf is om 15.23 uur gefilmd op de Holterbergweg in de richting van de Johan Cruijff Arena. Om 16.08 uur kwam de auto in tegengestelde richting opnieuw over de Holterbergweg. Om 17.15 werd Seif in zijn auto gevonden door een toevallig passant.

De verdachte werd op 22 november aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de Egyptenaar. Het is niet bekend of hij ook de man is die die dag een afspraak had met Seif. 

De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie