Twee routes lopen door Ouderkerk.
Twee routes lopen door Ouderkerk. Provincie Noord-Holland

Recreatie NH houdt Noord-Hollandpad onder haar hoede

19 juli 2021 om 13:41 Recreatie

OUDERKERK Recreatie Noord-Holland N.V. (RNH) blijft van 2022-2026 het beheer, onderhoud en communicatie voor het Noord-Hollandpad (NHP) doen.

ETAPPES Het Noord-Hollandpad is het langeafstandswandelpad van Texel naar het Gooi, het is ‘het Pieterpad’ van Noord-Holland. Twee etappes doen Ouderkerk aan. Etappe 13 is een tocht van Halfweg naar Ouderkerk aan de Amstel. Bij de Nieuwe Meer gaat de wandeling Amstelveen-Noord in en loopt via de Middelpolder in het oosten richting Ouderkerk. Etappe 14 gaat van Ouderkerk via de Bovenkerkerpolder, Nes en de Vinkeveense Plassen naar Abcoude.

RNH heeft dit pad, in opdracht van de provincie Noord-Holland, in 2006 aangelegd, gerealiseerd en succesvol ontwikkeld en het beheer en onderhoud gedaan. Ook verzorgt RNH de volledige communicatie over het pad naar de gebruikers/wandelaars. Het pad is opgedeeld in zestien etappes van 10 tot 25 kilometer. Wandelaars komen langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide.
Al wandelend over het Noord-Hollandpad beleven recreanten en toeristen Nederland in 1 provincie. Het pad is ook de basis voor diverse wandelroutenetwerken en is voor de provincie Noord-Holland een belangrijk promotiemiddel.


Provincie Noord-Holland

advertentie
advertentie